Fan vad mycket sten!!!

Hellu!

Idag har vi sett sten. Ganska mycket sten faktiskt. Borjade 05.00 med soluppgang pa Angkor Wat.
Det var maffigt. Helt morkt och stjarnklart nar vi kom. Alla syrsor som spelade i skogen, tuppar som borjade vakna. Vi satt dar nog i 45min och solen kom fram undan for undan.
Angkor Wat ar som sagt det storsta komplexet och tacker 81 ha. Det tog over 30 ar att bygga och det ar fran 1100-talet.
image2
Huvudbyggnaden, aterfinns pa Kambodjas flagga

image3
Yttre muren och vallgraven runt Angkor Wat

Efter detta at vi frukost och gav oss sedan ut pa stenexpedition!
Var chauffor korde oss hit och dit for att se pa massa olika tempel. Hur roligt kan ruiner vara tanker ni, men det ar jakligt imponerande! Man kan bara forestalla sig hur det sag ut i nyskick med tradetaljer, textilier och malningar. Det sags att tornen pa Angkor Wat var tackta av guld!

Det som var mest faschinerade var djungeltemplet, Ta Prohm, dar man inte stadat bort den 100-ariga skogen som hann ta over nar det lag glomt. Ganska stora trad, eller vad sager ni?
image4
I detta komplexet bodde 12 640 personer nar det begav sig

Efter ytterligare lite sten konstaterade vi att benen var stentunga, att vi hade haft stenkul men att vi nu ville ga hem med vara stenansikten innan vi blev stendumma :-) Mattias var dessutom sugen pa en sten-kare!!!

Vi kopte en bok som heter Children of Killing fields. Vid i stort sett varje tempel saldes massa saker, framst av barn. De salde bocker, vykort, armband, flojter, kalla drycker m.m. De ar ganska pastridiga och ganska manga. De kommer springande nar man stannar med tuc-tuc.
Nar vi tankade pa ett stalle kom en tjej fram till mig och sa "Give me candy". Igar nar vi akte till stan kom en liten kille med en baby pa armen fram och sa "Give med 1000 riel" (ca 1,50 sek).
Detta med barnen har inte varit sa patagligt nagon annanstans...
Men det galler inte alla, manga ar glada och nyfikna och praktiserar garna sina engelska kunspaker, "Hello, where are you from? Stockholm is capital of Sweden". De ar hur sota som helst och jag dromde att jag adopterade en!

image5
Dessa tjejerna ar pa Angkor Wat efter skolan till 18-19 tiden da pappa hamtar med moppen!

Vi tycker att det racker gott och val med 1.5dag i tempelomradet. Man blir trott av varmen och att ga i alla trappor. Sa imorgon 07,30 drar vi med buss till Koh Cang i Thailand.

David, stort tack for detta med bilen! Later helt fantastiskt, ar sa tacksam! Vi far losa det finansiella nar vi ses!
Mattias ar ganska sugen pa en mc tur nar vi kommer hem!

Sonny, vi tackar omgaende JA till inbjudan! Bara det inte blir ris!!! Ungsbakad falu och potatismos later som ljuv musik for oss! Vilken tid blir det?

Nu skall vi ga och shoppa lite, Siam Reap ar fantastiskt mysigt med mycket shopping. Dock ar det, och Kambodja overlag, lite dyrare an Vietnam.
Kram till Er alla fran THE FLINTSTONES!

Eller vad säger du?!
Postat av: Mor och Moster

Hej!
Nu är vi här, Lalle och jag. I Getinge alltså. Vi kom lagom till Let`s dance i TV. Vi avnjöt en utsökt måltid bestående av lax, potatis, grönsaker, kallsås, som föregicks av avocadomojs i avocadoskal. Muffibabba (mums fillibabba), som Christian sà då han var liten pojke. Till det drack vi kanongott vitt vin. Lite, bara lite runda om fötter och magar välte vi ner i tunnan med buller och bång. Där lågo vi alla fyra och kikade på stjärnklar himmel i 6 grader minus och svedde våra skinkor. Vilken känsla! Premiär för mig och Lalle. Fantastiskt! Som sagt, vi tänkte göra Getinge i helgen i brist på annan semesterort. Men det kan säkert bli trevligt. Vi alla har just tagit del av Ert fortsatta äventyr. Nu skall Mor Kjärstin göra sitt inlägg: Hej igen! Lika spännande som vanligt, det Du skriver! Allt är så overkligt, men när det nu börjar komma bilder också, då blir det kanske lättare att förstå att ni verkligen är där.
Som Ann-Marie skrev så stannar dom här över helgen, det skall bli roligt! Sanna är överförtjust! Imorgon skall dessutom hennes uppfödare komma förbi. Pappa o David skall upp till skogen o jobba imorgon, sen får vi se vad vi hittar på.
Ha det så bra, sköt om er, stora kramar!!
PS! Vi skall ha STEN-KUL, kanske vi tar en tur ner till Steninge, promenad på stranden eller nåt...
Vi menar bara att vi också har stenar, precis som ni...

2008-02-16 @ 01:02:12

Säg din mening här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Jag tycker:

Trackback