The iron fairies

Snubblade över dessa sagolika sötnosar på nätet.
Jag är helt såld! Vilken häftig historia de har bakom men gubbarna som tillverkar dem under mark, varje älvä är tillverkad för ett område och har även en egen dikt.

Jag gillar alla och vill ha många men Cloe är en klar favorit.


Iron Faries är en serie handgjorda älvor av järn.


Älvorna är delvis rostiga och patinerade och ingen älva är den andra exakt lik i och med att de är handgjorda och kan ha rostat eller patinerats på olika ställen.

Enligt sagan fann några australiensiska barn en trädgård med järnböcker som ledde til att man upptäckte att några vresiga gruvarbetare bodde under trädgården och hade under århundraden brutit malm och tillverkat små järnälvor. Varje älva representerade en del av trädgården ovanför och tillverakde för den delen. När en älva var färdig fördes hon i skydd av mörkret till trädgården där hon sedan väntade på att få liv av solens strålar.
När du köper en älva kommer hon i en egen presentförpackning, inlindad i lite säckväv och med en egen dikt som beskriver hennes personlighet. En flaska älvstoft medföljer också så att du ska kunna "väcka henne til liv"
Älvorna finns i många olika varianter, och du kan samla dem, eller köpa bara en. De är otroligt dekorativa att låta kika fram på olika platser i trädgården.

Name: Chloe
Born: circa 1907
Personality: shy, kind, gentle, artistic
Made from: ore pit 1, 2 and 3
Wings: Noisey cricket
Made for: love
Height: 10 cm

Poem:
I stare into a crystal stream,
I see my self like in a dream,
I look so bare and so alone,
I have yet to use this passion I own.
A fire so bright that never goes dark,
Just smolders away, waiting for a spark.
Oh for the day, when I finally awake,
And feel my heart race, pound and ache.

Eller vad säger du?!

Säg din mening här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Jag tycker:

Trackback