Orientalisk lykta

I min jakt på en orientalisk ljuslykta att hänga ovanför sängen hittade jag denna sidan: www.marrakechinredning.se

Här fanns mycket fint!

Handfat


LyktaBlomsterhink

Åh, Söte Göte, jag måste åka till Malmö snart :-)
Men jag hittade inte riktigt det jag sökte. Jag hoppas att den lykta jag såg på Indiska för ett år sedan finns kvar. Den har glas i olika lila nyanser och metallen är matt silver. Hade passat så perfekt!! Har inte tid att ta mig till Indiska och kolla, så jag får leva i ovisshet tills på måndag om inget annat inträffar...

Tandhygienisten from hell

Åh nej!
Imorgon är det dags...
Jag hade tänkt avboka och boka en tid hos en ny, men helt plötsligt så var det dagen innan och ingen återvändo fanns.
Hon är så omild och köttar sin krok in i tandköttet tills det blöder.
Nog för att jag har mycket tandsten (aldrig hål dock) men första gången jag varit där hade jag ont i 2-3 dagar efteråt... Det är inte okej.
Jag säger som jag gjort de senaste åren, till nästa gång ska jag skaffa en annan!

Astrologi

Det var länge sedan jag höll på med astrologi... Men jag tycker fortfarade att det är väldigt faschinerande!

Lite om mig:


Horoskop

PLANETERNA I TECKNEN

Planeternas positioner i zodiakens tecken har ett inflytande på individens karaktär och dessa inflytanden formar en stor del av individens psyke.

Solen i Jungfrun

Hon är fyndig, en skarpsinnig figur, omdömesgill, listig, diplomatisk. Håller sig till saken och är subtil i sitt tal, hon är en verklig diplomat.

Svagheter: småsint och överkritisk. Överdrivet uppmärksam på detaljer, pedantisk och petig.

Månen i Jungfrun

Hon har ett mycket gott minne. Vetenskapliga eller medicinska studier föredras framför alla andra. Hon är ödmjuk och sansad, lugn och reserverad. Emotionell disciplin. Hon är villig att hjälpa, hängiven och mild.

Svagheter: servil natur, ideliga byten av sysselsättning, blir förargad, upprörd, bekymrad. Hon är för blyg.

Merkurius i Vågen

Med storslagna idéer utvärderar och bedömer hon saker och ting. I kraft av ett gott omdöme uttrycker hon sig på ett klarsynt sätt. Innan hon bildar sig en uppfattning i ett ämne, lyssnar hon till åsikter yttrade av olika människor och kan jämföra dem innan hon bestämmer sig.

Svagheter: hon tar dagen som den kommer och är flegmatisk. Äktenskapspartnern kan vara otrogen. Partnerskap är olönsamma.

Venus i Jungfrun

Hjälper sjuka och gamla människor. Hon är mycket hängiven, visar inga känslor: hon är pryd och släpper aldrig loss, antingen på grund av en rädsla för att bli förlöjligad eller på grund av en rädsla för att inte bli älskad tillbaka i samma utsträckning som hon älskar. Anar sig alltid till andras känslor. Därför är hon ibland för reserverad, så att den andre ger sig av (i tron att han inte är älskad).

Svagheter: tycker om att flörta och uppegga. Hon har fullständig kontroll över sina känslor, vilka ofta saknar passion eller kraft. Hennes kärlek är aldrig gratis utan måste automatiskt medföra en bonus, om det så endast är ett intellektuellt nöje.

Mars i Skorpionen

Agressivitet kan leda till en kamp mot samhället, familjen, orättvisa i största allmänhet och kan ibland vara mycket våldsam. Hon kan bli en ledare för en organisation eller fackförening, men aggressiviteten kan riktas mot självdestruktivitet om den inte får ett utlopp. Det senare är under inga omständigheter bestämt, då det är svårt att behärska sig utan att knäckas.

Svagheter: passion, raseri, fanatism, gräl.

Jupiter i Skorpionen

Hon är provokativ, tvär, sårande. Mycket anspråksfull och egensinnig, med massor med auktoritet och ambition. Möjligen en stor familj.

Svagheter: omåttlig sensuell aptit. Anspråksfullhet, förakt, oförskämdhet.

Saturnus i Vågen

Erkänd för sitt allvar, sina moraliska egenskaper. Hon är respektabel, samvetsgrann.

Svagheter: inte öppen för nya idéer.

Uranus i Skytten

Hon är blyg, ömtålig men stolt, djärv och livlig.

Neptunus i Skytten

Tycker om långa resor, utländska saker, vatten.

Pluto i Vågen

Bringar förändringar.


http://berglund.ceze.com/swedish/index.htm - Natalt horoskop

Önskar jag kunde...

...göra så här vackra texter:

Julprodukter |

http://www.skarpkalligrafi.se/default_v3.asp?url=64

Hemlängtan.com

Missa inte denna fina web-shop!
http://hemlangtan.com/index.php

 Stor korg med handtag

 Skylt - "Välkommen"

 Lykta att hänga

Ja tack!!!

Längtar...

...till våren
...till krispig grönska
...till sirligt ljus
...till längre dagar
...till trädgård
...till lust och energi

Höst och vinter är för lång. Jag tycker faktiskt inte att det är kul på något vis. Hur ska jag stå ut under alla kommande år? Måste jag flytta utomlands för att orka? För en vecka räcker ju inte. Typ hela november och hela februari varje år hade nog gjort susen. Om inte oktober-mars då vill säga. Men då skulle jag nog sakna Sverige. Trots allt.

Tenta

På fredag är det dags för tenta.
08,00-16,00

Ena stunden känns det som om jag kan och har koll på det jag ska. Men andra stunden kan djup förtvivlan över systemet drabba mig.

Jag hoppas att jag kan sova natten till fredag. Så att jag är utvilad i alla fall.

Önskelista

En duo av dessa underbara sängkläder hade jag inte tackat nej till!
Klicka för att förstora
http://www.hemtex.com/sv/Start/Sovrum/Baddset-och-paslakan/Percale/Percalebaddset-Salto1/
Får nog spara om jag ska ha råd...


Andrum Hven

Nu är det inte långt kvar.
Det känns mycket bra! Men jag kommer sakna mina vackra lokaler och goa kunder...
www.andrumhven.se

Hemklickad: en blommande trädgård

Längtar då tills den kommer!
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9153428439


En blommande trädgård : färg och form i rabatten

Beskrivning:

En underbar trädgårdsbok som handlar om hur man får rabatterna vackra. Boken beskriver på ett enkelt och personligt sätt hur man kombinerar växter med olika färg, form, storlek och textur i rabatterna, hur man väljer växter som trivs ihop och passar ihop och hur man väljer växter som blommar eller har vackert bladverk hela växtsäsongen. Författaren ger många exempel med vackra bilder och tydliga växtpresentationer, som utgår från säsong, färg och form. Boken tar också upp hur du skapar en särskild stil i din trädgård.

Trädgårdsodling handlar om skönhetsupplevelser. Med utgångspunkt från vår personliga smak komponerar vi bilder med naturens växtpalett. Men även om vi har olika skönhetsideal finns det vissa estetiska grundregler som vi kan följa för att lyckas med våra växtkompositioner.

Här finns också praktiska råd om du vill anlägga en helt ny rabatt eller ändra en befintlig. Det börjar med en planritning, hur man gör grundarbetet och hur man hittar nya växter. Det finns tips om dekorativa detaljer i trädgården, plantering, uppbindning och skötsel.

Författaren Yvonne Dengin har arbetat som trädgårdsdesigner i tio år. I den här boken lär hon ut grundprinciperna för hur man planerar en rabatt så att den håller sig frodig och vacker under hela växtsäsongen. I två år har Nina Dreyer Hensley fotograferat speciellt utvalda trädgårdar. Resultatet är en samling unika bilder som visar blommor, buskar och träd i deras rätta miljöer.

Ca. 350 fotografier


The iron fairies

Snubblade över dessa sagolika sötnosar på nätet.
Jag är helt såld! Vilken häftig historia de har bakom men gubbarna som tillverkar dem under mark, varje älvä är tillverkad för ett område och har även en egen dikt.

Jag gillar alla och vill ha många men Cloe är en klar favorit.


Iron Faries är en serie handgjorda älvor av järn.


Älvorna är delvis rostiga och patinerade och ingen älva är den andra exakt lik i och med att de är handgjorda och kan ha rostat eller patinerats på olika ställen.

Enligt sagan fann några australiensiska barn en trädgård med järnböcker som ledde til att man upptäckte att några vresiga gruvarbetare bodde under trädgården och hade under århundraden brutit malm och tillverkat små järnälvor. Varje älva representerade en del av trädgården ovanför och tillverakde för den delen. När en älva var färdig fördes hon i skydd av mörkret till trädgården där hon sedan väntade på att få liv av solens strålar.
När du köper en älva kommer hon i en egen presentförpackning, inlindad i lite säckväv och med en egen dikt som beskriver hennes personlighet. En flaska älvstoft medföljer också så att du ska kunna "väcka henne til liv"
Älvorna finns i många olika varianter, och du kan samla dem, eller köpa bara en. De är otroligt dekorativa att låta kika fram på olika platser i trädgården.

Name: Chloe
Born: circa 1907
Personality: shy, kind, gentle, artistic
Made from: ore pit 1, 2 and 3
Wings: Noisey cricket
Made for: love
Height: 10 cm

Poem:
I stare into a crystal stream,
I see my self like in a dream,
I look so bare and so alone,
I have yet to use this passion I own.
A fire so bright that never goes dark,
Just smolders away, waiting for a spark.
Oh for the day, when I finally awake,
And feel my heart race, pound and ache.

Stormens spår

Igår när det stormade blåste våra möbler på baksidan omkull.
Jag var helt säker på att lyktan som stod på bordet skulle vara krossad, den låg underst och en trasig kruka låg på den.
Döm av min förvåning är glasskivorna bara kommit ur läge! Den var helt hel! Allt är nu diskat och imorgon tänkte jag sätta tillbaka det. Jag var beredd att åka till glasmästaren idag men det slapp jag, skönt!

Tjorven - killer

Idag när M var hemma med hundarna uppträdde de konstigt. Pep och var rastlösa. Tjoven sprang runt fotpallen hela tiden. M flyttade på den, hörde ett pip och en sekund senare hade Tjorven dödat den MUS som satt där. Den måste ha kommit in när vi haft dörren öppen, brukar lämna den öppen när vi är i tvättstugan. Tur vi har Tjorven!

Åklagare - min framtid?

Idag skriver man i HD om den akuta åklagarbristen som gjort att man varit tvugna att ta in pensionerade åklagare. Jag har tidigare varit nyfiken på yrket och kan bara medge att det intresset triggas igen.

Laxtrappan - en meteropol

Något har hänt vid ån hos oss.
Det kommer flera bilar varje dag med folk som ska ner och glo.
Just nu som det en slipprans BMW och parkade mitt framför vår grind. En okänd kille hoppar ut, halkar ner genom kohagen och står nu och sirrar på vattnet.
Härrom dagen var det en jorunalist och hennes fotograf här.

Har ni ingen egen laxtrappa att glo på?
Och framför allt, har ni inget vett som parkerar bilen mitt framför någons grind?
Idiot...

ps, nu åker han.

Studier

Inom juridik finns endast ett rätt svar.
Det kan verka som om det finns många rätta svar, flera finurliga lösningar och många motiveringar. Men sanningen är att det finns bara ett svar som är rätt... SUCK.


Min lärare Per

Kallar huset där hans och andra lärares tjänsterum ligger för Ondskans högborg.
Är det humor eller självinsikt?


Skiljsmässor

Det gör ont i mig när folk skiljer sig efter 1-1,5 år.
Vad hände lixom?