Massor av jord!

Vår gräsmatta var på vissa ställen enormt ojämn.
Dels på grund av att vi i höstas flyttade delar av buxbomhäcken och dels på grund av att gamla ägaren hade en pool och under den hade han grävt bort jord. Där var nu inget gräs alls. Så därför köpte vi ca 25 ton jord och lät en man komma hit med en lite maskin för att köra ut och platta till det. 25 ton låter fasligt mycket, men det är det inte. Två traktorsläp. Det låter ju som om det skulle vara en hög stor som huset... Jorden var från ett gammalt växthus, harpad och blandad med sand och torv. Heeeelt perfekt!
Nu har vi sått gräs på en del av ytan.Det är främst denna yta som var ojämn:

Häcken hade flyttats och enen har vi fällt. Vi har även flyttat de blommor som fanns på denna sidan häcken.
(Observera vildskotten mitt i bild. Lönn. I massor. Överallt.)


På denna bild har jag bara roterat ett kvarts varv jämfört med ovanstående, och ni ser var poolen stått.Denna bild är inte tagen ur samma vinkel men det är samma yta iaf!

Ytterligare jord... Fast mer dressing på denna yta och igenfyllnad av min tillfälliga runda rabatt. Den behövs inte längre.


Sommaren 2008


April 2010. Också en annan vinkel, men ändå!

Jag provade step!

Det var inget avancerat pass, Sophia, men jag hängde inte med så bra ändå :P
Jo vissa kombinationer var ganska enkla att komma ihåg. Men det krävdes:
Koordination
Kroppskännedom
Gott minne

Något svaga sidor hos mig! Men instruktören sa att jag gjorde bra ifrån mig! Jag blev varm iaf ;) Får väl se hur det känns imorgon...

Slappesöndag!

Oj vilket maraton jag fick i helgen.
Efter duggan blev det alltså tåg till Stockholm istället för flyg, missade middagen med styrelsen, ramlade in på hotellet vid midnatt, upp vid 7 och åt frukost, möte hela dagen. Tog en snabb sväng i några affärer innan jag tog tåget hem. Renskrev protokollet under nästan hela resan och ramlade in här hemma vid 23,20.
PUST!

Tre sekunder

Idag har jag bara suttit i en solstol och sovit eller läst i min nya bok.
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9186369261
Löjligt att den kostade 75kr på Seven Eleven och 39kr på AdLibris.... Men men. Den verkar bra!

När jag var borta har Mattias gjort klart vår grusgång! Det blev jättefint!


Vi har ändrat lite på staketet, tyckte att det var för tvärt innan. Vi satte en sektion diagonalt och tog bort en stolpe.
Så här såg det ut innan:

Stallmästaregården

Något gammalt, något nytt

Här ska jag bo inatt!
Om jag kommer fram någongång... Fick ta tåget. Flyget inställt. Missade middagen med styrelsen, kommer fram sent som attan. Inget kul när man har en riktigt lång dag framför sig imorgon.
Men så är livet ibland, eller hur?
Duggan gick nog bra iaf. Kändes ok...

http://www.stallmastaregarden.se/page.asp?pageID=1022

Step istället??

På tisdag kan jag inte gå på min core eftersom jag ska på Jannices trädgårdskurs.
Frågan är om jag ska våga mig på ett steppass på måndagen istället? Jag lär jättedö :)
Har aldrig provat och misstänker att det är våde svårt och jobbigt...


Betongbänk

Vi göt en bänk för några veckor sedan
Som ni ser behövde vi fixa grusgången. Vi började gemensamt i helgen och igår när jag tränade gjorde Mattias klart den! Så nöjd!

Så snart det blir lite varmare ska jag plantera luktärter i gummikorgen. De står i köket och växer och frodas nu. Blir bra med lite mer grönska på den lilla väggen. Hoppas förresten att palmliljan tar sig. Den såg lite ledsen ut efter flytten :(
Vi har också beställt 10 kubik jord så att vi ska kunna jämna av en del av vår 1000kvm stora tomt. Det är ojämt där vi grävde upp buxbom häcken i höstas.

Joel KinnamanOlala!!!!Vilken heting!


Living his dream

Grattis till bästa Mannen!

Idag har han klarat ytterligare fler, riktigt tuffa, fystester på vägen mot sommarjobb.
Han går just nu sin 3:e termin på utbildningen SMO (Skydd mot olyckor). Denna termin är bara praktik och han vill givetvis arbeta där i sommar och efter utbildningen (färdig januari 2011). För att anställas måste man genomgå flera fystest och även iq-test. Jag har aldrig tvivlar på att han skulle klara det, han är född till att bli brandman!


Sandö 2009

Förrförra ägaren!

Jag måste få berätta att jag fick otroligt roliga kommentarer på inlägget om flygfotot, nämligen från den familjen som ägde vårt hus mellan ca 1920-2000! Fantastiskt kul! På den tiden var det ordning och reda här. Inte ett ogräs så långt ögat kunde nå. Det ser man nästan på flygfotot, eller hur?

Hoppas att ni snart kan komma på besökt!


1982


2008


2008


2010


20082009

Klaras goda GI dagar

GI världen vidgas!
Idag har jag fått en ny kokbok på Posten. Har bara bläddrat lite i den men redan provat ett gott recept. Kokt blomkål med örtkeso och bacon. Du milde tid så gott det var! Jag tog färsk rosmarin i keson och lite rapsolja samt salt och peppar. Kokt blomkål är precis vad det låter och baconet är stekt. MUMS!!!Du hittar boken här:
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9151851466

Välkomna!

Det har kommit ganska många nya läsare på senare tid!
Välkomna!
Det vore roligt att veta vilka Ni är, lämna gärna ett tassavtryck!

tass


Smaklig spis!Jag tycker att GI mat är så grymt gott!
Nu njuter jag av denna sallad.

Sallad, rapsolja, citronsaft
Rödlök, gurka, avokado
Ägg, räkor, kräftstjärtar
Majonäs


När du får oväntat besök...

Satt idag och skulle plugga inför duggan. Ser en stor flott Mercedes som smyger fram längs gatan. Den stannar och ur stiger en man i 60 års åldern, klädd i uniform.
Första reaktionen hos mig var att jag blev lite orolig, vad var detta för tysk militär???

När han knackat på och förklarat sitt ärende kunde jag genast släppa nervositeten, han var helikopterpilot och fotograf. Han hade fotograferat vårt hus 1982. Nu skulle detta gamla arkiv säljas ut och han undrade om jag ville köpa bilderna. OM jag ville! Vi som har letat efter gamla bilder! Nu var dessa bilder så pass "nya" att renovering av tak (från halm till eternit) och byte av fönster och dörrar redan var gjort men det var ändå hemskt kul att se.


Vilken trädgård! Vissa träd och buskar var stora redan då! Och alla plattor som är borta idag. Åh vad jag älskar huset!


Titta vad söt han är, Erik! Jag var tvungen att få ta en bild.

Vill du också ha gamla bilder på ditt hus? Kika in här:
http://www.aerobilder.se/
Jag ska skicka en förfrågan till dem, jag vill gärna ha ännu äldre bilder.

Dugga

Vad fan är det???

Något slags läxförhör/tenta på fredag kl 14-17.
Salsskrivning.
BARA lagtexten som hjälpmedel, inga böcker eller anteckningar (vilket annars är ganska vanligt, det är att man lärt sig tillämpa lagen man ska visa inte att man har lärt sig lagen utantill)
Områden: familjerätt, arbetsrätt, socialförsäkringsrätt och boenderätt. Bokstapeln är ca 30cm hög. EXKLUSIVE lagboken...

Onsdag o torsdag blir det bara plugg.
Suck.
Inte kul att bara plöja böcker o repetera. Roligare med föreläsningar, grupparbeten mm.

Ansök till ingenjör!

Ki Balance

Var ingenting för mig.
Det gick alldeles för långsamt och var faktiskt för lätt träning. Inte alls så skönt ansträngande som de yogapass jag provat innan. Mest som ett långt strechprogram och andningsprogram med rörelser från yoga, qi gong mm. Det kan väl vara bra det med men jag blev uttråkad, tänkte på annat och smygtränade rumpan när vi skulle ligga på rygg och göra nån armrörelse. Då spände jag rygg och rumpa och höjde mig några centimeter från golvet :)
Tänk, det trodde man inte förr. Att JAG skulle tycka att ett pass var för mesigt och att jag skulle smygträna!!

Lite magövningar var det faktiskt och då tog jag i extra, känns lite lite nu. Gött!
På torsdag är det dags för core som vanligt. Jag har även börjat cykla till tåget. Det är inte speciellt långt, men ska icke underskattas.Nervös väntan

På att alla buskar som jag beskurit tämligen brutalt i vår ska börja skjuta skott...
Ett litet livstecken har rosenkvitenbusken visat, små blad och blommor på rotskotten. Inga nya skott ännu dock. De andra (schersmin, forzytia, paradisbuske och oxel) vill nog ha lite mer värme....hoppas jag! Så att de inte har dött!!!

Igår blev det i alla fall en hortensia och jag valde den nya "Twist-n-shout" från Endles Summer.

(Hydrangea macrophylla) NYHET! Ännu en medlem i Endless Summer-familjen. Den blommar också på årsskotten vilket ger en lång, riklig och fantastisk blomning. Den har djuprosa blommor kantade av rosa eller himmelsblå högblad, beroende på markens pH. Hela plantan skiftar i burgunder-rött om hösten. Höjd ca 1,5 m. Lev. i kruka. SOL-HSK. Zon 1-4 (5). PRIS/ 1-PACK  (2010)

Spännande!
De var jättetrevliga på Horto Green i Asmundtorp. Jag fick deras katalog och har spanat in fläderbuskar att sätta bakom hönshuset men framför grannens gigantiska garage.Detta är den enda brist med vår trädgård (och vårt hus överhuvudtaget, allt annat är perfekt)... Ett sjukt stort garage som ligger sjukt nära oss och när man byggde det tog man bort sjukt mycket växtlighet från vår tomt....

Meeen jag försöker att inte bli bitter, utan tänker på vad vi ska göra för att det inte ska vara så iögonfallande. Första steget är hönshuset och sedan blir det buskar av olika slag.
Vi brukar säga att det kunde varit värre, tänk ett lika stort bygge i plåt, som är fallfärdigt. Då är detta ganska snyggt i jämförelse! Tänk positivt :)

Trädgårdsrundan

4-6 juni är det Trädgårdsrundan i Skåne. Än har ingen deltagarlista publicerats, men håll utkik!

   

http://www.tradgardsrundan.nu/

Horto Green

Det ligger en plantskola alldeles nära oss, knappt en kilometer iväg. Jag ska åka dit imorgon och köpa en hortensia som ska få bo på framsidan av vårt hus, under köksfönstret.

    
Kommer att få svårt att välja!!! Otroligt vackra, kanske en ny favorit?

http://www.hortogreen.com/

Heeelg!

Gu´va skönt att det äntligen blev helg!
Sova tills man vaknar, inte ha något planerat, nollställa.

Har svarat på lite mejl, jobbat med
SHR:s hemsida, ätit frukost i lugn och ro. Nu är det snart dags för ett bas/styrka pass på Friskis. Missade ju mitt corepass i torsdags när jag var på produktlansering på SkinConcept.

Inget vidare väder så uteaktiviteterna får vänta. Jag har lite plantskola här inne också, har sått luktärter, drakmynta, vallmo och Mattias har sått chili. Så jag får ta hand om dem istället för trädgården :) I veckan ska Mattias pappa komma hit och de ska börja med hönshuset! Spännande! Jag har bokat höns och tupp av en kille i Degerberga. Han hade en svart tupp till oss, svarta och gråa hönor samt kycklingar av ännu okänd färg. Rasen är dvärgkochin.


Grå


Svart 

PLUS

Den 22 april kl 21,00 på SVT1 kommer PLUS att granska mineral makeupen ID.

http://svt.se/2.109774/pluslid=index_340157&lpos=sajt&from=innehall_ao
GI tävling

Jag tror att ni har förstått att jag är nöjd med min nya matfilosofi.
Viktnedgång och god mat, kan det bli bättre?

Om du är intresserad av en personlig viktcoahing, gå in på GI gurun Ola:s blogg.
http://blogg.lauritzson.com/2010/04/ar-du-gi-viktkolls-nasta-beachbrud.html

Ola Lauritzson

Krukor klara!


Med tanke på att det gick åt 5 säckar finbetong á 20kg i varje kruka så lär de stå kvar på dessa platser, med jord i lär de väga multum! Hoppas att detta kan få folk att låta bli att parkera mitt framför vår gind!

Spaljeerna har vi gjort av 6mm rundjärn.
Bygghandlen (exempelvis Franz Thörnqvist i Landskrona) säljer dem i 6 meters längder. Vi har bett att få dem kapade i 2 meters delar. Sedan har vi böjt dem runt en tunna och bankat till ändarna så att det gick att sticka ner dem i jorden. Vi har även gjort traditionella växtstöd till pionerna som annars viker sig vid regn.
Enkelt, billigt och snyggt!

Lunch

Rökt makrill och keso.
Mums!!!
GI mat är så gott och självklart får man äta sig mätt. Ikväll blir det krabbpaj utan pajskal.
Kram!

ps Madde, vi har gjort staketet själva :)

Livet i korthet!

Köpte färgsprutan. Utnyttjade Bauhaus lägprisgaranti och fick den 12% billigare än Julas pris! 879kr, som hittat!

Börjat med hönshuset, gjutit plattan idag.

Klippt o färgat håret, gud va skönt! Lite kallt om nacken nu när pälsen är borta!

Alla djur mår bra!
Alla människor mår bra!

Skolan går bra, men jag vill helst vara hemma i trädgården! Har fixat en del i trädgården. Flyttat blommor, planterat blommor, gjutit lite, fixat en skylt.
Socialförsäkringsrätten som vi läser nu (sjuklön, sjukpenning, a-kassa, föräldrapenning, havandeskapspenning mm) är riktigt komplicerad. Oerhört detaljstyrt och svårt att läsa ut betydelsen i lagtexten.

Har slagit nytt viktrekord, nu på 14:e dagen med GI. Har nästan gått ner 5kg och mina jenas sitter inte så snyggt längre :) Fast de var riktigt tighta innan så det är väl inte så farligt egentligen.


Ena krukan klar. Den andra står och bränner i sin form. Jag har planterat murgröna och klematis som ska få klättra upp på vår lilla spaljé!


Söt skylt va? Enkel att göra. Ska göra många fler, tyckte att det var kul!


Grunden till hönshuset. Hoppas att det är klart inom en månad eller så.
Färgspruta

Denna färgspruta har jag läst mycket om på olika forum.
Färgspruta PFS 65
Folk är jättenöjda med den! Lågt pris (ca 1000kr) och proffsigt resultat på kort tid.
Precis vad man önskar eller hur?
De nackdelarna som nämns är att den låter lite (men man kan ju ha hörselskydd) och att det tar en stund att rengöra den. Men även det kan jag stå ut med!
Vi har både uthustaket och hönshuset (in+utsida) framför oss så det känns som en rimlig investering

http://www.jula.se/fargspruta-pfs-65-136665

Facebook

Har ni vänner på facebook som ni inte känner riktigt, som känns lite konstigt att ha som vänner?
Eller som ni inte delar viktiga värderingar med?
Varför?
Ni kan ta bort dem...
Det gjorde jag idag.
Och jag berättade för personen varför.
Jag skrev att jag inte kan ha x som vän på FB när x så tydligt visar vad x tycker om jurister i allmänhet och kvinnliga i synnerhet. Att det är diskriminerande och nedvärderande. Att jag inte köper det och inte vill läsa all skit som x skriver. Sedan önskade jag x lycka i livet och klickade bort x.
Skönt! Maken till att sprida dynga i sin statusuppdatering har jag aldrig varit med om. Sådant klarar jag mig utan.


Vem dömer?

För någon vecka sedan inträffade en extremt olycklig händelse i Landskrona. En äldre kvinna utsattes för opovocerat våld och det gick så illa att hon avled av skadorna. Det är väldigt hemskt och upprörande, jag lider med hennes anhöriga.
En person är nu häktad och förundersökning pågår.

På nätet rasar mobben. Man vill stena och utvisa. Man lagt ut bilder och personuppgifter på den tilltalade och hans familj.

Det enda jag vill säga är, vilken j-vla tur att det är domstolen och inte folket som ska dömma.
Folket var beredda att döda denna personen utan att först låta utreda om han var skyldig.
Folket har dessutom försvårat utredningen genom att lägga upp bilder, en fotokonfrontation med kvinnans man får ett mycket sämre bevisvärde när bilderna cirkulerat.

Detta gör mig så arg och besviken. Vad har ni innanför pannbenet människor? Ni uppför er precis lika gränslöst som gärningsmannen! Man är inte skyldig innan en dom har vunnit laga kraft, och så ska det vara. Det är en säkerhetsspärr så att oskyldiga inte ska dömmas till straff. Hellre skyldiga som går fria än oskyldiga som frihetsberövas. Det är som att välja mellan pest eller kolera, men det måste vara så. Fan att ni inte kan fatta det.

Ps, även när en person erskännner är en grundlig utredning viktig. Se bara på Thomas Quick.
Låt rättvisan ta sin tid!

Fredagsmys, själv!

Gräsänka när mannen jobbar dygn.
Ska kika på Lyxfällan på datorn, kanske även Arge snickaren.
Har köpt mig en bit chevre ost och en mörk chokladkaka. GI mums!Betong

Idag har jag handlat mer betong så att vi kan fortsätta skapa. Förra helgen blev det en bänk och en stor kruka. Tänkte att vi skulle gjuta en kruka till och några trampstenar till rabatten denna helgen.Så här fin blev bänken! Det gick åt 3 säckar finbetong (35kr/st) och lite armering. Ja, och så formen så klart. Det är lite trixigt, men inte så farligt som jag trott. Nu står det tre personer på kö att låna vår form! Får ta ut hyra ;-) Förresten så skymtar ni mitt zinkbord från Granit på denna bilden. Det är superfint, men lite vingligt. Kanske har lastat det för tungt!

Om du är sugen på att gjuta betong kan jag rekomendera denna boken:
Vattenblänk & betong
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9153433467
Den innehåller massa fina tips och bra inspiration, många gånger bättre än de flesta betongböcker jag sett.

Jag sover gott. Gör du?

Ni som känner mig vet att jag i förra året råkade ut för en väldigt märklig uppsägning från en anställd.
Helt ärligt det värsta som hänt mig personligen vad gäller svek och jag har jobbat mycket på att lägga det bakom mig.

Idag fick jag höra att den personen nu startar en egen klinik på min gamla gata.
Det i sig hade inte varit direkt allvarligt om personen inte hade angivit problem med händerna och armarna som skäl för att sluta med två dagars varsel mitt i högsäsong. Detta meddelandes på en lunchrast en fredag.
Med den bakgrunden blir det närmast pinsamt att höra om nystarten, lögnen blir ju så uppenbar.

Jag vill inte återvända till dessa tankar. Jag kommer från och med nu att stöta bort dem igen. Men först vill jag säga;

Behandla andra som du själv vill bli behandlad
Sluta vara naiv
Inse att en lokal och några inventarier inte gör ett företag

*töm o glöm*


Vikt :)

Det känns heeelt ok att fortsätta med GI.
Efter 8 dagar har jag gått ner 4kg.
Även ballongmagen har minskat drastiskt i omfång, uppskattar nog lite mindre laktos och gluten...

Jag har inget viktmål, hade ju ingen aning om hur kroppen skulle reagera. Det viktigaste är att jag känner mig lite slankare och finare. Jag har gott hopp, jeansen sitter något lösare!

Idag har jag varit på ett core-pass. Det var tufft, känns i magen nu. Men det känns bra!

om GI

GI, Glykemiskt Index, är ett mått på hur snabbt kolydrater i ett visst födomämne eller måltid bryts ner av kroppen. Ju högre GI desto snabbare bryts de ner och ju lägre desto långsammare. Vid en långsammare ämnesomsättning kommer du att känna dig mättare längre och känna ett minskat behov av att småäta. Det är därför du kan använda GI-recept till att få en sundare kosthållning och gå ner i vikt.

http://www.gi-recept.se/

Lät som en religion eller en sekt tyckte jag innan men är faktiskt riktigt vettigt när man börjar sätta sig in i det.

GI

Jo tack det går framåt.
Äter bara GI-riktig mat.
Väger mig sjuttioelva gånger om dagen. Ibland verkar det som om jag har gått ner men oftast ordnar det upp sig framemot kvällen. Men det känns bra. Eller, inte tidigare idag. Allt jag kunde tänka på var chokladägg (Tack Eleonor!), chips, pizza och läsk. Inte så GI. Men jag föll inte för den frestelsen!
Nä nu ska jag gå och väga mig innan det är dags för bädden!Ps, jag är inte viktbesatt. Jag driver lite med mig själv.