Tack för att det finns försäkringar...

Annars hade Nova kostat oss 11 000,- idag....

Blodprov
Söva
Operation tumör
Operation talgkörtel
Dra ut fyra tänder
Medicin
Analys tumör

Vi trodde på förhand att hon hade två tumörer, en i nacken (den vi tog prov på och visste att det var en tumör) och en vid svansroten. Men den vid svansen visade sig vara en inflammerad talgkörtel!!! En finne på rumpan!!! Skönt det...
Den som satt i nacken hade varit lätt att ta bort, verkade inte speciellt djup. Så det lät bra.

Innan jag lämnade henne på morgonen sa jag, nästan i förbifarten, titta gärna henne i munnen också. Vi har tidigare tagit bort överflödigt tandkött som vällt fram över tänderna.

När veterinären tittade hittade han 4 lösa tänder!!!
De ringde mig och frågade om de skulle dra ut dem och det tyckte jag självklart eftersom han sa att det var benförlust runt rötterna.

Veterinären förklarade det överflödiga tandköttet som en rimlig följd av en tumör. Tumören skulle visst stimulera bildandet av tandkött. Han sa att man i princip endast ser spontan sådan bildning hos boxer, varför han drog slutsatsen att det på Nova berodde på tumören. Det överflödiga tandköttet som väller fram över tänderna skapar fickor och har orsakat tandavlossningen.

I samband med detta sa han även att det var oroande att det kommit tumörer så pass tätt inpå varandra (förra opererades bort i maj) och att det kan vara så att man inte hittat modertumören ännu... :-(
Men så länge hon är pigg och verkar må bra så är det inget man kan göra. Gjorde ett stort blodprov i dag, och värde för njurar, socker, blodkroppar mm är helt utmärkta. Så det finns inget att leta efter, därför går man inte vidare. Om man skulle gått vidare hade det varit med ultraljud för att leta efter tumörer.

Nu äter Nova det smärtstillande/antiinflammatoriska medlet Rimadyl i 5 dagar. På fredag skall vi ta bort dränslangen i nacken och om 10 dagar (eller mer, svårt område vad gäller läkning) skall man ta bort stygnen.

Förutom ärr och slang i nacken, ärr på rumpan och att hon är drogad är hennes ben (det där kanylen suttit) väldigt svullet. Det skulle gå ner tills i morgon, annars skulle vi ringa. De trodde att tejpen stasat benet lite. Hon ser förskräcklig ut!!!


Operarad på rumpa och nacke. Nacke med drän.


Eller vad säger du?!
Postat av: Pia

Hej!Jag har inte vazrit här o läst på länge.

jag har haft en del annat ju som du vet.

ja det är tur att man har försäkringar ha det bäst o ge damenen extra kram

Postat av: Anderstorps Helen

Åh,stackars :(

Hoppas hon får bli ordentligt frisk..och att allt går som det ska.



kramar!

2008-12-30 @ 15:46:55

Säg din mening här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Jag tycker:

Trackback