Hanoi

Hej vanner!!

Nu ar vi i Hanoi, huvudstaden i Vietnam. Det var har det skulle vara som en svensk sommar. Och det ar det!!!
Kallt och regnigt!!!!!
Verkar vara overrasknande kallt aven for dem som bor har och vi har bara tankt stanna tills vaskorna kommer. De har de alltsa inte gjort hittills. Det ar onsdag kvall ca 21 och man har inte sparat vaskorna ens. Vi har en anmalningsrapport pa det sa vaskorna har fatt ett slags nummer. Sa sa fort de kommer till Bkk skall de skicka dem till Hanoi. Och da skall personalen pa flygplatsen ringa vart hotell. Vi kom hit idag vid 8,30 och efter en delad taxi till "down town" hittade vi Hotell Sunny. 18 dollar for dubbelrum. Ingar frukost och fritt internet! Yeah!!!

Vi checkade in runt 12 idag onsdag 30 jan och da var vi helt slagna. Inte sovit ordentligt sen natten till mandagen. Vilat pa planen och pa flygplatsen. Sa vi lade oss med alla klader pa under en tjock filt och sov till 18. Det var sa skont! Saknande bara en dusch och nya klader... (Vi har varm vatten, det ingar ocksa, he he he) Efter att vi ringt om vara vaskor igen gick vi ut och at. Det blev pa ett narbelaget hotell och det fick bli internationell mat, jag vill vanja mig langsamt vid alla dessa kryddor och konsistenser!!! Sa jag tog pizza somv ar sjukt god och Mattias Pasta Naplitana. Han tyckte att det smakade bra och drack en Bia Ha Noi till. Det olet var valdigt ljust och smakade annorlunda, han kunde inte riktigt beskriva det. Men jag tror att det var gott, han drack upp, ha ha ha!

Efter middagen kande vi oss starkta och jag ville att vi skulle hitta nagot jag last om som kallas vatten teater. Nagot traditionellt, kulturellt. Vi letade oss fram pa sma smutsiga gator, dar det saldes mat och skor och klader blandat med gravstenar och resor och kepsar. Mattias kopte en Emporio Armani keps for ca 35 kr! Kopia sa klart men bra nar man har en bad hair WEEK!!! Till mig hittade vi en sot handvaska i svart tyg.
Vi hittade till omradet dar teatern ligger och skall nog ga pa en show imorgon vid 16. Forhoppningsvis har vaskorna kommit och vi kan sedan dra vidare med nattbuss till Danang. Hoppas hoppas hoppas!
Vart handbagage vager 6 kg och det bestar av ca 4kg bocker och 1kg kamera sa ni fortstar ju hur lite saker vi har! Men vi har kopt ett schampo som far bli till har och kropp samt en kram med aloe vera som far bli till huden. Tankte kopa ett par nya trosor, men L ar for litet sa jag far ha dem lite till! Kan kanske vanda dem?!
Vi har handlat lite vatten, choklad och chips till ikvall sa snart ar det rygglage som galler. Fortfarande trott i kroppen. Vi har satelit tv sa nagot kan vi nog titta pa!

Om Hanoi,
Nar vi akte taxi fran flygplatsen omgavs vagen av falt, troligen risfalt. Pa dem plojde man,och plogen bestod av en travinkel som spants bakom en oxe... Ni forstar, sa som vi hade det i Sverige i borjan av 1900 talet....

Trafiken ar galen. Man kort snabbt och tutar hela tiden, som om man vill saga: har kommer jag, undan eller omkom! I denna trafik kastar folk sig rakt ut for att komma over gatorna. Vi har redan vant oss lite! Mattias sager att det bara ar att tydligt visa att man inte tvekar sa far de valja en vag runt om!!!
Man lastar sa klart allt mojligt pa sina mc. Apelsintrad, lador, 3-4 personer... Galet!

Det som slog oss nar vi akte in i Hanoi var hur mycket som ar forbjudet i Sverige!!! Vi bor i  lagarnas land.
I Sverige far du inte elda upp det skrap du fatt i din butik under dagen. Och absolut inte direkt utanfor butiken, 1m fran dorren pa trottoaren!!!
I Sverige far du inte satta i en gron blinkers pa din moppe bara for att det var vad som fanns tillgangligt.
I Sverige far du inte satta dig pa gatan och grilla honsfotter som du sedan saljer.
Det verkar man fa i Vietnam.
Varfor har vi sa mycket regler? Man reglerar ALLT i Svedala.

Vissa regler som vi har i Sverige kanns i och for sig bra. Det har med att man bara kor at ett hall i varje korfalt till exempel. Eller att elledningar inte far hanga hur som helst. De reglerna kanns helt vettiga. ;)

ha ha ha, vilka skillnader!!!
Nu har jag skrivit massor och kanner mig nojd! Vi har inte fotat sa mycket annu sa det far droja. Forhoppningsvis blir det ju teater imorgon, det kanske jag kan fota.

Hoppas att ni alla mar bra dar hemma!
Manga kramar fran oss genom Christin

Eller vad säger du?!
Postat av: Helene

Skönt att höra från er...allt verkar ju under kontroll! Njut av den "kalla regniga sommaren", här är allt blåsigt, grått och förbannat trist!!!
Kramar från oss

2008-01-30 @ 20:02:27
Postat av: Kjärstin Andersson

Hej igen !
Roligt att höra ifrån Er! Men Ni verkar ha en hel del otur. Hoppas det snart vänder, allt ordnar sig säkert, Ni har ju varandra tack o lov ! Allt annat är väl oviktigt, eller hur? Lite regn vad gör det...

Vi mår prima här, hundarna har kul tillsammans !
Vila Ni och ha det skönt !
Kramar - mam, pap och dogs !!

2008-01-30 @ 21:58:23
Postat av: Katrine

Hej
Tur att ni är framme. Hörde på radio att de hade snöstorm i södra Kina. Brrrr!
Hoppas ni får bättre väder på er resa söderut.

Kramisar från Katrine

2008-01-31 @ 09:34:54
Postat av: Alexandra

Oj, ja det borde finnas en lag i sverige som sa att man MÅSTE elda upp sitt skräp utanför dörren på trottoaren hehe.
Lycka till med bagaget, roligt att kunna läsa om vad ni gör, hoppas du är lika flitig genom hela resan!!!
Kram på er från blås-ön
(dumle är i eftermiddag inställd = som vanligt)

2008-01-31 @ 14:04:48

Säg din mening här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Jag tycker:

Trackback