Veterinär Erik

Då har hela Cirkus Andersson varit hos Veterinären.
Det ligger hemskt nära och det är skönt! Knappt 3 min med bil.

Första ärendet var att vaccinera. Det var lätt!

Andra ärendet var knutan på Nova. Erik klämnde och kände. Tyckte att den kändes fibrös. Kanske en reaktion på injektioner i samband med operationen? En ärrvävnad efter en infektion helt enkelt?
Inget man kan vara säker på så Erik tog två prover. Då tar han en spruta och sticker in i knutan och försöker dra ut celler. Dessa ska kan sen skicka på analys. Är det mastceller är det samma som innan. Då får man ta ställning till om det ska opereras eller ej. Han skulle ringa om det.
I samband med det tittade han på det gamla operationsärret som såg fint ut och jag förklarade även att den opererande veterinären fick dra ut tänder på Nova. Han tittade henne i munnen och konstaterade att hon är lite irriterad i tandköttet. Det brukar hon vara och hon har tidigare opererats för att tandköttet växte över tänderna. Men det fanns inga tecken på något som gjorde honom bekymrad vad gäller munnen i övrigt.

Tredje ärendet var hennes skakande ben. Det har alltid skakat när hon har det i en ostabil ställning. Men på senaste har det tilltagit, jag upplever även att musklerna på den sidan är mindre utvecklade. Och i helgen var hon stel i det benet när hon legat och hon haltade ett par steg efter att hon rest sig.
För några år sen röntgade vi hennes höfter och fick då svaret att de var "slappa", alltså kanske något flat ledpanna.
Med denna bakgrunden sa Erik att det kan finnas någon förslitning, någon pålagring eller liknande. Han vill börja med att ge henne det smärtstillande medlet Rimadyl i 10 dagar för att se om något av symtomen försvinner då. Då betyder det ju att hon vanligtvis har lite ont.
Jag har ett resonemang som är att hon från början varit svag i det benet och att hon fått ett ändrat rörelsemönster när vi bor i Örebro, mer promenader på plant underlag och mindre bus och galopp i trädgården. Och när hennes muskelmassa generellt minskat kan hon inte parera sin svaghet lika bra. Erik höll med mig. Vi enades om att köra en kur med Rimadyl för att se om något ändras.

För övrigt var det inget konstigt. Han klämde på dem båda och lyssnade på deras hjärtan. Allt bra.

1740,-.... Som hittat... Eller? Labanalys ingår i alla fall.

Eller vad säger du?!

Säg din mening här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Jag tycker:

Trackback