Igar, Saigon...

...idag Phnom Penh. Far nog dela upp det pa tva inlagg, har varit med om sa mycket!
Vi lag alltsa inte pa stranden igar! Var i storstaden! Kom hem sent sa jag orkade inte skriva!
Men forst, tack for era halsnignar! Skont att hora att vara gryn mar bra och trivs, nastan hela tiden! (Tanker pa Mr Stubbe) Vi ar sa glada att ni hjalper oss med dem!

Igar borjade vi dagen med frukost, det blev frukt och yoghurt med musli, pancake, baguette mm. Frukosten ar det basta malet! Vi hade en svarm med cykloforare runt oss och bestamde oss for att hyra ett gang och aka pa citytour. Det ar ett behagligt satt att se sig omkring. Sa vi bestamde med en att vi skulle fa 4 droskor! Vi var i sallskap med Louise och Fredrik.
Forsta anhalten var The War Remant Museum. Dar kunde vi se helikoptrar, flygplan och bomber fran kriget. Det fanns aven en stor fotoutstallningn. Manga sarade hjaltar och manga sarade oskyldiga. Fruktansvarda bilder pa bomboffer. Man maste saga att USA hade en valdig fantasi nar det gallde att komma pa hemska bomber. Dem som sprande upp stora kratrar, dem som fick manniskor att smalta och dem som orsakade vansinniga missbildningar i generationer efterat...
Pa museet fanns aven en fangelseavdelning med autentiska celler och tortyrkammrar. Man kunde lasa om olika tortyrmetoder som anvants. Att lata en orm komma in genom byxbenet, att raka skallen och lata vatten droppa pa huvudet i fler timmar, att halla in vatten genom nasa och mun tills magen var helt full och sedan hoppa pa den, satta strom genom orsnibbar/genitalier/brostvartor etc etc...
Ord saknas....

Vi stannade sedan pa ett stalle dar man tillverkade saker av lack. Eller de ar av tra i botten men sedan omges det med flertalet lager lack. Hela processen tar 3 manader och ar valdigt vanligt. Man kan ha det som konstverk, vaser/fat och mobler. Det ar himla lackert, kanns lite som plast. Hogglansigt och i flera farger eller med monster. Faschinerade att veta hur de gor! Saljs pa flera stallen som souvernirer.

Vi besokte aven Independence Hall, antique market och lite andra stallen. Det var soligt hela dagen, men jag hade MV Body block och brande mig inte! Jag blev ju lite rod i nacken forsta dagen i Na Trang, och det sag forst rott ut igen men det var det inte! Fantastiskt bra produkter jag saljer :-)

Efter lunch och lite biljardspel for killarna sa gick vi till "skogatan". Dar kopte M ett par nya sandaler och en planbok. Fina och billiga! Tyvarr inte sa mycket damskor, bara sandaler. Vi gick aven en svang i de "fina" kvarteren dar Vercace och Louis Vitton hade sina imperium. Handlade inget dar :-)
Tittade efter vaska till lillebror, men bag var varre. Fanns nagra snygga men vi kopte ingen. Vi hittar nog nagon i Bangkok. Efter en lang dag i varmen och med en hel del promenerande pa eftermiddagen var vi bada helt slut. Vi at pizza pa kvalle, den var suveran, och Mattias kopte en (piratkopierad) bok om en man som suttit i fangelse i Bkk.

Vi gillade HCMC supermycket och man hade latt kunnat spendera 1 v dar. Sjukt mycket shopping! Men vi hade ju inte sa manga dagar kvar och ville vidare. Idag akte vi vidare till Kambodja. Det fanns ingen tur som gick via Mekong med bat, tyvarr, sa det fick bli buss. Men innan ni far hora om det maste jag lista Vietnam!!!

Du vet att du ar i Vietnam nar:
1. Det ar fler MC an bilar kring dig.
2. Trafiken foljer inte de system du ar van vid.

3. Folk bar kon-hatt i stor utstackning.

4. Saker bars ofta i tva korgar som hanger i ett ok.

5. Trottoarer anvands till sma gatukok.

6. Pa de sma gatukoken finns sma plastmobler som man sitter vid.

7. Folk har hjalm nar de kor MC.

8. Nar man kommer i kapp nagon kor man om.

9. Nar man kor om sa tutar man.

10. Nar man far mote tutar man.

11. Om man kor snabbt tutar man.

12. Det finns flaggor overallt, rod med gul stjarna.

13. Det ar skrapigt men stadas med 1800-tals kvastar.

14. Folk har munskydd.

15. Affarerna har oppet 8-23, ca.

16. Majoriteten av folket har flip-flopp eller andra sandaler. Ofta med sockar i flip-floppen!

17. Man bar ibland vantar trots 30 gradig varme.

18. Piratkopior av vaskor, klader, bocker, dvd och cdskivor saljs overallt.

19. Forratt och varmratt serveras oftast samtidigt.

20. Det ar varmt (soder) och billigt!


Ja.... Ungefar detta kollar du in for att veta om du ar i Vietnam!
Nu lamnar vi det for denna gangen!
Hej hopp!


Eller vad säger du?!

Säg din mening här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Jag tycker:

Trackback