Permiär för medel

Av olika anledningar har jag aldrig kommit iväg på något medelpass på FS.
Idag är det dags! Ska bli spännande!
Får se hur jag hänger med, tränade inte förra veckan pga att jag var i Stockholm mm, fanns ingen tid!
TentaKämpar med extentor som en förberedelse inför fredag.
Jag kan oftast komma fram till vilka paragrafer som är centrala men det är svårt att formulera svaren. Helst utan för mycket överstrykningar och pilar. Tänk dessutom på att man skriver tentan för hand, att klippa och klistra som i Words är inte möjligt.

Exempel på fråga:
Du är kommunjurist i Lund. Det finns ett härbärge där hemlösa (ofta missbrukare)  kan få en säng över natten. Detta är gratis för den hemlöse. Härbärget är öppet dygnet runt. I vart och ett av de 8 rummen står 2 våningssängar. Det får alltså plats 32 boende. Dessutom finns det 2 gemensamma kök och 2 gemensamma matsalar där det även finns en TV och lite spel. Varje boende får en säng och ett skåp som låses med ett hänglås. Den boende har den ena nyckeln och föreståndaren har den andra nyckeln. Föreståndaren har hårda reger. De boende måste vara inne kl 22.00 annars förlorar de sin sovplats. Då töms också deras skåp och de får hämta tillbaka sina tillhörigheter dagen efter. Eftersom det finns fler hemlösa än det finns sovplatser på härbärget så är det oftast ett hårt slag för den hemlöse att förlora sin sovplats.

Det finns två vanliga orsaker till att hemlösa förlorar sin sovplats. Den ena orsaken är att personen missar att komma innaför dörren kl 22.00 och den andra orsaken är att personen är påverkad, eller har förvarat narkotika eller alkohol (dit räknas även folköl) i sitt skåp. Ett skäl till att föreståndaren behåller den ena nyckeln är nämligen att denne vill kolla skåpen så att alkohol och narkotika inte förvaras där.

På kommunens socialkontor tycker man att det är olämpligt att verksamheten är gratis. Man tänker föreslå att den hemlösa betalar 60kr per natt. Den hemlöse skall betala för en natt i taget. Din chef ber dig att analysera denna verksamhet utifrån hyreslagens regler. Är det okej utifrån hyreslagens regler att bedriva verksamheten på det sätt som görs? Påverkas svaret av om kommunen låter verksamehten vara gratis eller tar betalt med 60kr per natt?

Tentan på fredag består av 4 frågor i stil med ovanstående och man har totalt 7h på sig. Det betyder att det är ganska utförliga svar som krävs. Just formuleringen, att hålla den röda tråden, att vara stringent, det är svårt.

Salladstips

Sprang på detta blogginlägget!
Frånsett potatissallad och krutoner så har hon riktigt fina GI tips!   


Dagens rätt

Idag ser min meny ut som följer:

Frukost: Naturell yoghurt med krossade linfrön, psylliumfrön och pumpakärnor samt björnbär.

Lunch: GI lasange från igår. Gjord på nötfärs och zucchini, inga lassageplattor, och mozarella.

Mellanmål: Sitter och funderar på det just nu. Får nog bli lite thé eller kaffe med mörk choklad.

Kvällsmål: Kokta ägg och kaviar tror jag.

Igår hade jag stora skåp-ätar-frossan! Gick bärsärk i skåpen!
Det blev morot, mörk choklad, chevré med fikonmarmelad och chasewnötter. Sedan stillade sig suget :)
Så länge skåpätandet inte höjer blodsockret så är det ingen fara!

Smaklig spis!!!

När jag blir rik...

...så ska jag anställa en tant.
Jag har massor av bra uppgifter till henne:

Handla
Förbereda mat
Rensa ogräs
Städa
Ta mina skor till skomakaren
Passa hundarna
Tvätta
Stryka
Byta sängkläder
Sätta in färska blommor
Putsa fönster
Sy in mina kläder


Det bästa är att detta aldrig tar slut så jag kunde nog ha tanten på halvtid. Jag skulle betala en anständig lön, inte som pigorna förr i tiden. Och hon skulle inte servera oss som någon slags slav, mer vara som en...snäll tant!Hembiträde är en flicka eller kvinna som är anställd att utföra husliga sysslor i sin arbetsgivares privathem. Arbetsuppgifterna varierar, men kan omfatta städning och tvätt, matlagning, dukning, servering, strykning och diskning samt ibland även barnpassning. Om barnpassning är huvuduppgift används ofta benämningen barnflicka, särskilt om den anställda är lite yngre.
Saxat: Wikipedia


Before and after

9/6 2009
28/5 2010
Stadshuset

Här kommer en bild på mig när jag skulle på galamiddag i Stadshuset i fredags.
Klänningen köpte på MQ jag för 8,5 år sedan och den är en stor favorit! Skorna är från Vagabond, också några år gamla - då är dom som bäst! Boleron kommer från Saint Tropez och är ny. Love färgen! Halsbandet kommer från Indiska och är ganska nytt.


Jag nollade i torsdags, -10kg på 8,5 veckor! Oförskämt bra har det gott!

Till förrätt fick vi rökt vildsvin med sallad. Varmrätt var lax med sås, bönor och potatis (inte för mig!). Efterrätt var en slags glass. Så det gick ganska bra att hålla sig till GI, förutom socker i desserten och några glas vin. Vågen säger att det var ok, bara något hekto upp.

På middagen uppträdde dels en operasångerska och dels ett ABBA look-a-like band. Det var en jätterolig kväll!
Resten av tiden har det mest varit massa jobb. Kom hem sent igår och har sovit hava dagen idag. Laddar inför de sista dagarna med tentaplugg.

Folk har svårt att ta ett nej

när det gäller alkohol.
Det är jättevanligt och tråkigt. Om man tackar nej insisterar folk ofta. Jag som knappt dricker upplever det mer som regel än undantag. Skärpning! Försök inte döva ert dåliga samvete genom att få mig att dricka.
Detta har även
Karolina Lassbo erfarit och beskriver väldigt bra.

Size matters...

"Storleken på tallrikar, glas och bestick som säljs i butiker tycks bara bli större för varje år som går. Och studier visar att tallriksstorleken har en direkt korrelation med hur mycket vi äter."

http://blogg.lauritzson.com/2010/05/tallriksstorleken-styr-hur-mycket-du.html

Dags att köpa nya assietter :)


Tävla!

Hos Jannice kan man nu tävla om en espressomaskin! Fina grejer!


Alternativ.nu

När jag letar efter annonser om höns, tips på skötsel och även andra artiklar om trädgård med mera brukar jag titta här.

 
  

Alternativ.nu är en hemsida för praktisk kunskap om självhushållning och hur man på ett naturligt och meningsfullt sätt kan leva och försörja sig på landsbygden.
Sidan drivs av tidningen Åter, tillsammans med en massa frivilliga medhjälpare.
Strukturen här på hemsidan är uppbyggd kring:

Forumet med:
  • Diskussionstavlor från Anka till Örter
  • Annonstavlor
  • Bildgalleri
  • Privata meddelanden
  • Lokala landskapsgrupper
  • Avdelning för support och hemsidans utveckling
  • och lite annat
Handboken kommer lite senare med
  • Användarskapade artiklar om självhushållning.
  • Medlemmarnas egna sidor
Du får en bra överblick genom att testa den röda menyn längst upp till höger.


Alternativ.nu har ungefär 2,5 miljoner besök i månaden av 120.000 olika personer. Besökarna är i alla åldrar, kommer från både stad och landsbygd och är ganska jämnt spridda över landet.
  Här finns många hjälpsamma medlemmar med omfattande kunskaper inom sina olika intresseområden. Vi vill gärna att du som ny besökare här ställer frågor om det du vill lära dig mer om, även om det är "dumma" nybörjarfrågor. Det hjälper oss att fylla hemsidan ännu mer med den kunskap som nybörjare och "bara nyfikna" letar efter.


Ut och åka?

Någon som har vägarna förbi Kristinehamn och sedan Skåne?
Bara undrar om den personen har lust att hämta upp en flock höns åt mig där.
Obs, jag är allvarlig ;) De sitter i lådor och är (förmodligen) tysta och snälla!
Please?

Anticimex

Vi har nyligen bytt bolag för vår hemförsäkring och med anledning av det var Anticimex hos oss i dag och besiktigade huset, både för skaderisk, skadedjur och inbrottsrisk.
Han kikade på vattenrör, avlopp, golvbrunnar, värmeanläggningen, tvätt/tork, diskmaskin, kyl, fönster, dörrar med mera. Det var en mycket nöjd och imponerad man som lämnade över protokollet. Han var ca 65 år och hade nog sett en hel del hus men berömde oss för att vi gjort så BRA och RÄTT med i stort sett allt! Klart vi blev stolta!

 


Vet inte vilka möjligheter det gamla köket hade haft att bli godkänt för försäkring?
Nu gick det iaf strålande :)

Inspirationen...

...till höns och just dvärgkochin fick vi från Marthas Havehöns som föreläste på trädgårdsfesten på Sofiero förra året. Är du intresserad så föreläser hon på Trädgårdsyran i Skurup i helgen.Både hönsen och hönshuset skall vara en prydnad för din trädgård!Foto: Marthas Havehöns
Check: redovisning

Så var den äntligen avklarad, vår redovisning om EG-rätt och arbetsrätt.
Det var en riktig plåga och debatten efteråt var tortyr.
Ändå påstod läraren att vi gjort jättebra framföranden och han dristade sig även till att tro att publiken verkade uppskatta det och har nog fått något med sig.
Hmm, så upplevde jag INTE det, men men do vara chef.

Nu: endast terminstentan kvar. Jag börjar imorgon..........


"Du är vad du äter"

Ett program som nästan alla sett. Det gäller för en period om 8 veckor och innefattar träning och kostvanor. Idag är det 8 veckor sedan jag började med GI och ytterligare några veckor sedan jag började träna. Idag stannade vågen på -9kg! I helgen stannade den på 9,5kg men minskningen går mer långsamt nu plus att jag går upp lite då och då. Jag tar det som ett tecken på att jag börjar närma mig min matchvikt!

GI har fungerat väldigt bra för mig och jag är så klart väldigt nöjd. Jag har dock aldrig provat något annat, inte ens klassisk svält-banting ;)

Idag har min meny sett ut så här:

Frukost, naturell yoghurt 3 % med frusna hallon och egen müsli innehållande linfrön, psylliumfröskal, pumpafrön, puffade qinoa

Lunch, åt ute med Sofie. Valde sallad med bireost, kronärtskocka och paprika. Drack vatten till. Idag åt jag lite vitlöksbröd till, det har jag inte gjort under mina 8v.

Fika, kaffe med mjölk

Mellanmål, rå morot

Kvällsmat, gryta med stark korv, grädde och creme fraiche. Sallad. Pyttelite fullkorns spagetti, har jag inte heller ätit under 8 veckors tiden.

Under kvällen kommer jag kanske ta en bit brieost med sockerfri marmelad eller lite mörk chocklad.

Jag äter inte godis, snacks och väldigt lite frukt. Dricker inte läsk eller saft. Jag har aldrig druckit speciellt mycket alkohol och under denna tiden har jag druckit ca 1 glas vin och 2 glas cider. Jag undviker bröd men kommer börja äta fullkorns- och surdegsbröd. Jag har även undvikit mjölk vilket min (ballong)mage mått bra av. Tar max 1dl/dag till kaffet. Jag har inte ätit pasta eller potatis kommer endast börja med lite fullkornspasta. Jag har vid något tillfälle ätit lite fullkornsris.

Jag tycker att det är väldigt gott och det enda jag saknar är CHIPS och POPKORN. Det handlar om att programera om hjärnan, man är så van vid att äta pasta och bröd. Det finns alltid tillgängligt och det är vi uppfödda på. I kafét på Juridicum säljs tex bara godis, kakor, sockrade yoghurtar och vitt bröd och frukt. Inget bra GI där inte. Viktigt att ta med en morot i väskan!Artikel som beskriver mycket av det jag tycker: http://www.bt.se/sport/motion/njut-av-nyttig-mat(1163122).gm

HönshusetInsidan färdig och ikväll skulle vi hämtat vår flock. Meeen de hade fått benkvalster så vi fick ställa in... Besvikelsen var stooor. Vet inte hur lång tid det tar att behandla, har kikat lite på nätet efter andra alternativ men inget nytt är bokat. Hoppas att vi snart kan få hem våra höns!

I natt jag drömde...

Att Andreas Carlsson kom in till oss och skulle hämta sin son som lekt hos oss.
Då fick han signera sin bok som jag har.
:)


Dermalogica


Maria Montazami väljer självklart det bästa hudvårdsmärket, Dermalogica!!
Det säljer vi på den salongen jag är på
Face & Body, Landskrona.

http://amelia.se/blogg/maria-montazami/2010/05/22/solskydd-ar-viktigt-i-la/index.xml#disqus_thread

Paket!

Nappade i våras på ett prenumerationserbjudande. Man fick en klematis som premie! Jag trodde att det skulle vara någon liten skrumpen sak, men se vilken fin paket jag fick! Nu ska jag bara fundera ut var den ska få växa!

 


Härlig kväll!Efter träningen idag gjorde jag sallad till mig och Maken.
Sallad, körsbärstomater, färska champinjoner, rostbiff, rapsolja och flingsalt. Mumsfilibabba!!!
På bilden ser ni även nyinköpta stolsdynor. De kommer från Hemtex. De hade jättemånga fina dynor och erbjudande 4 för 3.

Jag har även shoppat gräslöken som står på bordet. Den ska få flytta till resten av kryddorna och på bordet kommer nog en nyinköpt rosa lobelia att få stå. Köpte även 2 vita höstflox till framsidan.

Ikväll har jag målat det sista i hönshuset. Ska måla dörren fler gånger likaså redena och pinnarna. På söndag smäller det, då ska vi hämta dem!!

PS! Tack för alla grattis! Det ska bli sååå kul!


Jeg fik jobbet!!

Jeg vil starte arbejdet som terapeut på Skodsborg SPA!
Detaljer er ikke afgjort endnu, men vi vil snart være den sidste plan.
Jeg glæder mig, det er så smukt der!

Danska från Google översätt

Leeeedig

Kan även tänka mig Gran Canaria
Ledig
Sol
God mat
Geeeeee miiiiiig!
Seeeeemester

Please!
Jag är så himla himla trött. Ingen energi kvar, går på tomgång.
Drömmer om Asien

Trädgården 17 maj


Pioner "med mera" hahaha! Vintergäck, akeleja, rosenplister (?)
Vad tycker ni att jag ska ha för kuddar vid denna sittplatsen?
Har köpt en turkos filt men inga kuddar. Tipsa gärna!


Kan ni urskilja växtstöden? Titta till vänster om pionen.
Klassisk modell men hemmagjorda av 6mm rundjärn som böjts och bockats.


Som sagt, löööve zink!


Sydde kuddöverdrag härromdagen. Köpte tyget på Åhléns.
Hade det blivit finare med en vit filt i lådan under? Har en här inne som kunde få flytta dit!


Matplats och hängmatta i väntan på värmen!


Någon som har en ny gammal stege till mig? Denna sjunger på sista versen...

Ja så ser det ut på vissa väl valda platser. På alla andra platser är det ogräs och annat skräp.
Tråkigt!! Ju mer man gör ju mer har man kvar!
Blev så trött av att se det att jag bara gick in. Man kan inte vara på topp alla dagar :)

 


Sankt Dalfour

St. Dalfour Marmelad Royal Fikon

Denna fikonmarmelad och bireost! Mmmmmm!
Vet ni att den är sockerfri? Sötat med fruktsaft. Helt klart GI-godkänd. Har sett den i flera ICA affärer, finns nog på de flesta större ställen. Den finns i flera smaker och jag vill prova jordgubb ihop med chevré...

Magnolia

Dom är bara helt underbara! Jag älskarälskarälskar dem!

Innan har jag tvekat att köpa en sådan till vår trädgård, den har känts lite för elegant för vår mer enkla torpträdgård. Men nu har jag tänkt ut en plats där den kunde passa!Till vänster om den gröna grinden som ni ser till vänster i bilden! Där hade den fått sällskap av den stora boken, vår matplats och en doftschersmin. Grinden är btw inte kvar och uthuset är iordningställt. Det ser ut ungefär såhär nu:


Här ser ni den stubbade schersminen till vänster. Den har börjat skjuta skott!

Tror ni att en magnolia, helst vit eller svagt rosa, hade gjort sig där??
Magnolia

Kungsängslilja

Denna underbara växt hade farmor i sin trädgård.
Jag måste hitta en plats för sådana hos mig, helt utsökta!

Kungsängslilja

Kungsängslilja (Fritillaria meleagris) är en art i familjen liljeväxter från centrala och södra Europa. Arten förekommer naturliserad i Sverige och är även en vanlig trädgårdsväxt.

Det är en flerårig ört med lök, som blir upp till 30 cm hög. Den har långsmala blad, en stor, hängande och klockformig blomma som till färgen är karminröd till purpurröd med rosa fläckar (det vetenskapliga namnet syftar på fläckarna). Vissa exemplar har vita blommor. Stjälken har bara en blomma. Bladen är lansettlika, 5-8 mm breda och matt gröna. Blomman avbildas ofta rutig, vilket ganska väl återger det fläckiga mönstret. Sitt svenska namn har blomman efter Kungsängen strax söder om Uppsala stad. Växtplatsen är företrädesvis fuktiga strandängar. Blomningen sker under våren i maj-juni.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Kungs%C3%A4ngslilja

Zink


Som jag har letat
Som jag har väntat
Det är så enkelt
Nu vill jag ha dig
Vad kan jag säga
mera? 
/ Lars Winnerbäck


Tack Madde, vad söt du är som gav mig länken!!
Men i onsdags fick jag en leverans av detta finfina kar! Jag hade yppat min önskan till Svärfar och han hade nosat upp ett, förhandlat det till sig (och det handlade INTE om några 2000kr) och tagit det hem till oss. Hur snäll får man bli??? Nu blir det lite press att färdigställa relaxhörnan så man kan ställa dit det och inviga :)


Höns

Idag var vi och hälsade på Farmor och Farfar.
Jag fick en vattenautomat till hönorna! Den ser ut ungefär som den på bilden, men med röd botten!Med hönshuset har det rullat på. Taket är uppe och är nästan klart, det ska på ytpapp.
Sedan ska väggarna kläs klart med panel och jag kommer nog att behöva måla lite fler brädor för detta. Fönster och dörr (en annan än den som står där nu) ska målas, spröjs ska sättas i fönsterna, inredning (pinnar, mellanvägg och reden) ska byggas och målas och huset ska målas en gång till. Sedan ska vi ta upp en lucka till dem, under mittersta fönstret. Låter mycket, men ska nog gå fort! Om det bara blir väder!Framför huset står någon buske och två kaprifoler. Dessa ska få flytta till nya platser så småningom!


Blomsterverkstad

Foto, trädgård och inspiration på denna bloggen:
http://blomsterverkstad.blogspot.com/

Foto: Minna Mercke Schmidt

Humlalyckan

Även detta söta ställe kan bli ett utflyktsmål!
http://www.humlalyckan.se/?c=1

Ting ute & inne

Titta vilken trevlig blogg jag hittat! Får nog bli ett besök i den butiken vid tillfälle.

http://tinguteoinne.blogg.se/fontän efter


Ego-boost III

Igår vad jag på Friskis & Svettis och tränade yoga.
Hamnde bakom min core-instruktör och ungefär följande konversation utspelade sig:

-Åh nej, ska du vara bakom mig!
-Haha ja jag ska kolla hur du gör!
-När man har pass är det alltid någon som utstrålar extra energi och fokus och det är du!
-Va? Menar du det?!
-Ja annars hade jag aldrig sagt det!


Hon, som varit instruktör i 17 år, kände sig alltså lite pressad över att jag som tränat några månader skulle stå bakom henne! Det är inte klokt att hon tycker att jag har tränings-utstrålning! Jag trodde att jag utstrålade utmattning och dödslängtan :) Det var väldigt smickrande att hon sa så!
Tyvärr har core:n uppehåll under maj månad. Det var därför det blev yoga igår och bas innan i veckan. Nästa vecka blir det bas och, om min nya träningskompis också kan, box på torsdag. Om hon inte kan får det bli kanske bli ett medelpass istället. Två gånger i veckan är lagom tidsmässigt för mig.


Ego-boost II

Igår kunde jag logga in på kurshemsidan och läsa att jag klarade duggan som jag skrev för 3 veckor sedan. Sköntsköntskönt!
Det var ett villkor att den var klar för att få skriva tentan den 4/6. Det närmar sig med stormsteg!!! Men iom duggan vet jag nu att jag har lite koll på de olika områdena. Just nu håller jag på med det sista obligatoriska momentet, en redovisning om EUrätt. Fruktansvärt tråkigt. Sedan är det bara tentaplugg kvar...

Ego-boost

Visst är det skönt när det händer?

I onsdags var jag på det danska spa:et
Skodsborg för "samtal och prövebehandling". Jag behöver lite extra jobb under sommaren. Det var så otroligt vackert och smakfullt och jag bara älskar hela Danmark! Underbar arkitektur och fantastiska små byar. Jag var helt såld! Och mitt besök hos personalansvarige föll mycket väl ut. Hon var fantastiskt nöjd med mina behandlingar (massage + ansiktsbehandling) så vi ska höras av mer och bestämma om detaljerna!!

Jag har redan lärt mig lite danska, iaf att uttala dem men kanske inte stava:
Hudpleije - hudvård
Damp - ånga
Rense - rengöring
Dypterense - djuprengöring

Ser verkligen framemot att lära mig mer!


Spara o slösa

Verandastol
Stol 279,-
Pall 149,-

Obehandlade men det är ju bara bra. Järnvitriol, klassiskt vita eller laserade - Du väljer!
http://www.jula.se/verandastol-131809Komplett 1699,-
http://www.plantagen.se/-/utemobler/solstolar/

Finns nog ännu dyrare varianter, men helt ärligt, kan märket vara värt att betala så mycket för??
Just denna modellen är ju lätt att spänna skruvar o.dyl på.

Jag vann!!

Igår hade vi rättegångsspel i skolan.
Jag skulle agera kommunjurist och agera för att en 14 årig kille skulle bli tvångsomhändertagen enligt LVU.
Jag vann mitt case!!
Och även "överrätten" gick på min linje och biföll min ansökan.
Tydligen varierar det lite över tid, lärare berättade att de har haft samma rättegångsspel under ett antal år och att utfallet varierar.
Jag var väldigt glad och full av energi igår! Åkte in till stan och tränade och storhandlade. Skönt att ha det gjort!


Läser nu det sista på år två av fem till jurist. Jag går tredje terminen vid Lunds Universitet.


Saknar ni etiketter hos mig?

Jag har inte mina inlägg sorterade med etiketter.
Saknar ni det?

Etiketter manilla 50x100 mm

Vikt :)

Här går det undan i svängarna! Vågen har tickar ner till -8,5kg och jag har hållt på i 6 veckor.
Hallelulja!

Beach 2010 med GI Viktkoll (bild från GI Viktkoll.se)
bild från GI Viktkoll.se

Det är vissa saker jag har lagt märke till under min viktresa.
1. Är man kort behöver man inte gå ner i vikt, då försvinner man. *ironi* "Vad ska du gå ner? Du får inte försvinna!"
2. 1-4kg är ok att prata om. Sedan blir folk lite besvärade.
3. Är man bara lite överviktig, som jag, så är det lite konstigt att man vill gå ner. Att vilja bli smal är fult.

Ja ni förstår nog. Det är inte alla som hejar på lika glatt som ni! Antagligen för att de känner att de själva borde gå ner, men inte orkar ta tag i det... Att jag blir en påminnelse som det.
Sedan finns det naturligtvis folk som kämpar på men inte får bra resultat...

Jag frågade ju vilken vikt ni tyckte var lämplig vid min längd. Ingen svarade :)
Jag förstår, det är ganska vanskligt. Och det bästa är väl att känna efter vad som känns bäst. Men jag måste påpeka att jag tyckte att det kändes bra innan. Eller jag intalade mig det. Vände och vred på mig framför speglen och tänkte "jag är väl inte så tjock".
Det är som något slags budord "kvinnor är inte tjocka, de inbillar sig". Ingen vågar säga: "gå ner några kilon, det mår du bra av". Då riskerar man att förolämpa någon, eller ännu värre orska hysterisk bantning. Väldigt laddat ämne.

Mitt BMI var tidigare 26,30, vilket klassas som övervikt, och nu 23, vilket är inom normalvikt.
BMI är ju ganska trubbigt verktyg och tar inte hänsyn till hur mkt muskler, fettprocent eller vilken benstome man har. Men en fingervisning är det ju allt. Och jag kan tappa ett antal kilo till utan att bli underviktig :)

http://sv.wikipedia.org/wiki/Body_Mass_Index

Gränsvärden för BMI definierade av WHO.

ViktklasserBMI
Undervikt mindre än 17,50
Lite Undervikt mindre än 18,50
Normalvikt 18,50–24,99
Övervikt 25,00–29,99
Fetma Mer än 30,00
På G i trädgården

1. Färdigställa hönshuset, inks målning och inredning (japp, har vissa inredningsplaner!)

2. Så gräs på hela gräsmattan, hoppas att det snart blir varmare så att det gror också. Det vi har sått har inte grott och är snart uppätet av sparvar, grrr!

3. Skapa en relaxplats med utsikt mot solnedgången. Här ska finnas lite bad, lite rosor, lite pilstaket, lite boxbum...

4. Efter midsommar, klippa buxbomhäcken. Åh vad jag längtar! Den är så spretig efter flytten.

5. Komma underfund med hur jag ska göra med hela vänstra delen av trädgården. Rhododenron behöver flyttas, ogräs behöver tämjas, insyn behöver hindras. Tänka tänka tänka.


Snart slår dom ut, akelejorna!


Och pionernaDetta ska vara utsikten från relaxplatsen!


Om beslutsamhet, eller att skapa en plan

Ni är många som ger fina kommentarer om GI, träning och trädgård. TACK!
Jag ville dela med mig av mina bästa tips, som faktiskt funkar i alla sammanhang när man vill uppnå något.

1. Bestäm dig! Hur ska du nå fram om du inte vet vad du vill?

2. Visualisera. Se det du vill uppnå!

3. Gör en karta! Planera hur du ska nå målet. Ta med tidsaspekter och delmål så att du inte blir frustrerad.

4. Gör det! Var "committed", var passionerad, andas ditt mål!

5. Glädjs! Se dina resultat, var nöjd och belöna dig själv.


Punkt fem är extremt viktig. Stanna upp, inse att du är en bit på väg, var snäll mot dig själv! Ärligt talat vet vi inte om vi kommer att uppnå våra mål, och då är det ganska trist om vi aldrig fick glädjas...

Sedan finns det folk som säger att det ska finnas tid utan projekt, att det är nyttigt, någon slags reflektion. DET har jag ännu inte upptäckt! Tycker att tid utan projekt är plågsamt :)

skattkarta


Opal Pixy

Plommon/blå , oval sött plommon i augusti. Bär tidigt & rikligt. Litet träd, lätt att plocka av. Självbefruktande.Detta underbart söta lilla träd fick vi i bröllopspresent av våra vänner Emma o Karro.
Det har flera blommor nu och kanske kanske kan det bli frukt till hösten!
Runt om det har jag lagt täckbark och planterat lavendel. Jag satte lavendelen lite zick-zack för att det ska bli en riktigt tjock häck!

Stolar: Åhléns
Kullerrsten: Blocket
Pil: Energiskogs bonde


Helbild

Nu påstår jag inte att detta är någon bra bild. Provar klänning inför SHR:s galamiddag om tre veckor.
Mannen är ju tillfälligt blind så jag fick prova självutlösaren!


Mmm härligt vit efter en lång vinter!
Någon som har en idé om vad jag kan ha över? Tips på kofta, sjal eller jacka?
Tänkte nog ha grå strumpbyxor och svarta pums till. Och en betydnade del BrunUtanSol :)


Bröllopsdagen 090609. Rund mage o rumpa :)


Hur vet man vad man bör väga? Jag är 1,62 cm.


Jobbiga förändringar

Har Ni gjort stora förändringar i ert liv?
Flyttat, bytt jobb, ändrat kost, börjat träna?

Visst kan det vara jobbigt?
Jobbigt att inte bara kunna lunka på
Jobbigt att behöva tänka nytt
Jobbigt att inte kunna luta sig mot invanda mönster

Det hela börjar med ett litet ifrågasättande, "ska jag ha det såhär" och sedan fortsätter det med ifrågasättande av ALLTING! Som om analysknappen bara har on eller off.

Och varför kan man inte bara sätta sig ner, lugn och harmonisk, med insikten om att man gör rätt?
Förändringar liksom rör upp bottenslammet och inget känns klart.

Ok. Dags för nytt statement.
Du är gift! Med en underbar man som gör allt för dig! Händig är han också ;)
Huset med stort H är köpt. Renovering, inredning, trädgård är och kommer bli precis som du vill!
Drömstudierna är påbörjade. Du tog dig in, du tog dig förbi Örebro och du kommer att ta dig så långt du önskar!
Företaget är omformat. Ett hårt beslut, några törnar på vägen, men sååå rätt.

Du, som aldrig tränat, tränar nu två gånger i veckan, starkare för varje gång.
Du, som aldrig brytt dig om mat eller vikt, är nu noggran och duktig och har tappat 7,5 heeeelt överflödiga kilon.

Finns det någonting du inte kan göra?
Finns det någon anledning till att sitta och grubbla?
Kan du inte bara bestämma dig för att bara lugn o harmonsik?
Jo...

:)

Före o efter

Tilda efterfrågade före och efter bilder! Hahaha det var lite roligt tyckte jag! Jag har inte tagit någon magbild och egentligen inte något förebild heller. Men såhär ser jag ut i ansiktet idag:


Hoppsan vilken obäddad säng ni fick se!


Och så här såg jag ut i augusti. Dom säger att jag blivit smalare i ansiktet. Själv märker jag det mest på jeansen!


Ketos

Ketos är en kemisk omställning i kroppen som uppstår när du äter väldigt lite kolhydrater och därför främst använder fett som energikälla. Fettet omvandlas till ketoner som kan användas som bränsle - därav namnet.
http://www.giviktkoll.se/templates/page.aspx?id=21744

Nytt viktrekord idag!
- 7,5 kg

Varit mer strikt med kolhydraterna denna veckan och det lönar sig!
Tack för det!

dsc00292Väggdekoration?

Nu vill jag ha hjälp!!
Ovanför trappan hemma hos oss, där ser det så tomt och tråkigt ut.


Tycker du som jag att det saknas panel i taket ovanför trappan? Min man tyckte inte att det behövdes när vi byggde, men jag tycker det. Och har fått ett löfte på att det ska upp. Så att mitt symetriska behov stillas ;-)

Det är som ni ser ganska smalt så det känns som om jag inte vill ha något för stort stående där samtidigt som jag vill ha något lite maffigare som fyller upp och har lite höjd.
Sprang på dessa fina väggdekorationer, vad tycker ni?

Violin Time Fades
http://www.whatisblik.com/shop/explore/

Andra förslag?


LVUTar en kopp thé, en bit mörk chocklad och börjar plugga.
Ska förbereda mig inför måndagens rättegångsspel. Jag ska agera kommunjurist och argumentera för att en 14 årig pojke ska tvångsomhändetas enligt LVU, lag med särskilda bestämmelser om vård av unga.

Blogg&mat

Titta in på denna bloggen! http://www.bloggomat.se/
Superbra mattips och fina bilder!

Du kan även hitta dem på facebook. De lägger ofta upp inlägg där, kul tycker jag.

Bjud på söndagsbrunch
You gotta love GI!Solglasögon

I fredags beställde jag solglasögon med slipade glas hos Synsam. De hade ett väldigt bra erbjudande, 1790kr fr både och glas. Som hittat! Jag valde ett par av pilotmodell med grå metall i skalmarna. Inga märkesbågar, men det kvittar. Det är ju solskyddet som är viktigt. Så skönt när man är ute och promenerar eller kör bil. De skulle komma om ca 10 dagar.

Synsam

Vi har alltid paketpris på slipade solglasögon av hög kvalitet, vare sig du vill ha enkelslipade eller dubbelslipade. Paketet omfattar utvalda bågar och glas med 100% UVskydd från Hoya och Essilor. Självklart omfattas glasögonen av en riktigt Optikergaranti och du kan delbetala lika billigt som kontant. Pris från 75 kr /mån vid 24 månaders delbetalning.


Uppskattade besök!

Tack till söta vänner som idag kommit förbi i omgångar!
Mycket trevligt inslag denna enormt vackra söndag som för övrigt innehållit målning av panel till hönshuset, lite trädgårdspåtning och vaxning av kund. Jag väcktes kl 8 av att Maken ropade att han gjort frukost. Jag är fortfarande förstummad och imponerad!


Blåbärssmoothie, omelett, salami, äpple och avokado. GI :-)

Vitt mjöl...

Är ett fördärv!!!

Igår skulle jag fredagslyxa med en kebabsallad. Det är ju GI eller hur? Jag tog det för att jag inte skulle festas att äta brödet i en kebabrulle, för att jag skulle slippa bröd. När jag står där och väntar räcker pizzabagaren fram en liten påse med ett rykande färskt bröd... Jag kapitulerade. Tunnt, varmt och helt underbart. Jag åt upp varenda bit.

Idag hade jag gått upp 7hg och magen är som en ballong.

Mental anteckning.
Vitt. Mjöl. INTE. Bra.

Vanligt vetemjöl
Nu är kanske 7hg inte så mycket och ungefär vad man går upp mellan frukost och middag, men det var totalt avvikande från min kurva. Jag har ätit GI mat i snart 5 veckor. Första veckan gick jag ner långsamt. Vecka 2-3 gick jag ner jättesnabbt. Vecka 4 och framåt har jag stått ganska stilla. Syndade även med en chiabata på kursen innan i veckan och de kolhydraterna gjorde antagligen att viktnedgången planade ut. Men de i pizza-brödet, de gjorde att jag gick upp!

Viktnedgång ca 6kg, igår var det 6,5 kg :(
Jaja, nya tag! Inga fler synder.
Nu puttrar en gryta med nötkött, zuchini, svamp och lök på spisen. Ikväll ska vi till Nettan o Peter. Jag hoppas att det blir GI mat!