Kirskål

Kirskål eller kärs (Aegopodium podagraria) är en av de mer storväxta, upp till 80 centimeter hög, och bredbladiga flockblommiga växterna, vanligen mycket vanlig i skugga och god jord, som i parker och gamla trädgårdar, men sällsyntare i lundar och skogsängar samt inskränkt till den sydliga hälften av det svenska floraområdet. Genom sina långa rötter blir den ett besvärligt ogräs. Bladen är två gånger 3-fingrade. Som späda kan de anrättas som kål - därav de vanliga namnen kirskål, skvallerkål och svallerkål.

Kirskål infördes till Sverige av munkar för användning som läkeört och grönsak men har sen förvildats och spritt sig ordentligt.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Kirsk%C3%A5l

Aegopodium podagraria.jpg


På. Vintern. Ser. Man. Inte. Allt. Ogräs.
Det är jättemycket ogräs faktiskt. Inte bara en maskros i gräsmattan. Utan mängder, mängder och åter mängder av detta svårutrotade rotogräs kriskål. Varje rotbit kan ge uppgov till en ny planta. Många plantor blir det...

Det som är positivt är att spridningen är ganska väl avgränsad till 1/5 av (den 1000kvm stora) trädgården.
Det är ju nästan ingenting!
Eller?


Cinderella

Åkte till Flora Linnea igår för att köpa min ros. Den jag hade bestämt mig för fanns inte hemma så jag beslöt mig för Cinderella istället. Maidens Blush var en gammal ros, detta är en ny som ser ut som en gammal. Fiffigt för då är de ofta härdigare! För övrigt är det samma färg, rosa, och ungefär samma storlek ca 1,5m hög. Det ska bli mycket spännande att se om jag kan sköta det lilla livet!En ”äkta” romantisk sagoros. Fyllda, djupt skålformade, stora, ljusrosa blommor med riklig doft av äpple. Bladverket är mörkgrönt, friskt och glänsande. Bildar fina täta buskar och kan under goda betingelser även användas som kort klätterros. God motståndskraft mot svampsjukdomar. Cinderella är engelska för "Askungen".

http://www.floralinnea.se/cinderella.html


granit.com


Blev en snabb sväng inom Granit idag. En liten tunna till skräpet i trädgården och ett vackert zinkbord. Jag kan verkligen rekomendera bordet, endast 399kr. Som hittat!
Ps, som student får man 15 % rabatt på Granit i Lund


Dubbla slag

En kopp kaffe och upplösningen i min senaste bok, mmm!
Otroligt spännande bok, skriven av en jurist.

Dubbla slag
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9186067389

Det fanns en tid då Hanna inte behövde anstränga sig, när hon var ung och lovande med toppbetyg från alla skolor och universitet. Drömjobbet fick hon utan att ens söka det. Då verkade allt så lätt.

Bara en enda stund. Mamma. En? säger Hannas yngsta dotter när hon ska bli lämnad på dagis. Jag borde verkligen gå, tänker Hanna. Jag borde gå på en gång, innan det blir värre, innan hon börjar gråta.

Dubbla slag är en roman om livet på en advokatbyrå och den blivande trebarnsmamman Hanna. Men däremellan är det också en bok om kärlek och glastak, dubbelmoral och gruvlig hämnd.

Malin Persson Giolito är jurist, född 1969 och efter tio års anställning på en av Sveriges största advokatbyråer arbetar hon nu på Europeiska kommissionen. Sin utbildning skaffade hon sig på fyra olika universitet: i Sverige, Frankrike och Belgien. Hon är född och uppvuxen i Stockholm men bor numera med sin man och sina tre barn i Bryssel.

Ekonomi

Nu har jag lagt sista handen vid materialet som ska till revisorn för bokslut och deklaration.
SKÖNT!

Jag har alltid gjort det mesta av både min och Makens redovisning själv och när tiden har funnits har jag tyckt att det är både roligt och nyttigt. Men sedan jag började studera har det varit liiiite svårt att hinna med det. Så från och med detta året ska all redovisning över på vår ekonomiska klippa Lisbeth. Vilken lättnad! Imorgon ska jag åka till henne och lämna pärmarna.

redovisning-stor.jpg

IKEA

Måste snart ta en tur till det stora varuhuset.
Det som hägrar är KNODD
KNODD Tunna med lock

http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/90099049

Tänkte ha den i mitt pysselhörn i trädgården. Det blir ju då och då skräp som inte passar i komposten.

Pilstaket

I fredags när det var så fint väder flätade vi ett litet pilstaket


Det ska skydda växterna från vår lilla hund Nova!

Pilen köpte vi av en bonde som odlar energiskog. Vår bunta innehöll 50st 1-2cm i diamter. Det fick vi betala 200kr för. Då fick vi det hemkört :)


Har aldrig gjort något likande innan, men det var ganska enkelt. Ner med pinnarna i marken på lagom avstånd (30-40cm) och sedan zick-zack med slanorna. De är väldigt böjbara! Nästa lager tog vi på motsatt håll.

Bonden hade likadana i sin trädgård och de hade blivit grått av ålder. Fint!

Nya matvanor

Jag har gått från snabbmat och pasta till lagad mat minst 5 dagar i veckan och köpmat gånger per månad. Jag äter 3 mål mat om dagen.
Detta har gjort mig väldigt nöjd! Matlagning, handling och planering har aldrig varit min starka sida.
Men nu vill jag ta det ett steg längre, inte bara regelbundet utan bra också!

Flera av mina vänner rekomenderade denna boken
GI dag för dag : 30 dagar till en nyttigare livsstil
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9153429656

Och den står nu även i min bokhylla. Den är extremt lättläst och förklarar på ett superbra sätt. Den innehåller massvis med goda recept. Ikväll blev det en skiva fullkornsbröd med keso och gurka, turkisk yoghurt med valnötter om pumpakärnor. RIKTIGT GODIS!!!

Solceller!!

Nu är jag stark igen!!!
Efter 2h i solen med en topptemperatur på 18,9 grader hade mina solceller laddats. (Ja jag hade solskydd.)

Jag har varit helt slut måndag-torsdag.
Jag har aldrig upplevt något likande, kännt mig som en tom burk och varje dag har varit ett försök att skaka ut några droppar till. Bara velat lägga mig och eller suttit och stirrat rakt fram. Fått piska mig upp varje morgon.
Jag blev faktiskt lite rädd. Jag brukar repa mig efter en god natts sömn (vilket fungerar riktigt bra nu), lite mat och (numera) kaffe på morgonen.
Men det blev inte bättre på tisdagen.
Inte på onsdagen.
Och inte på torsdagen. Efter skolan idag åkte jag hem och kraschade i en solstol. Halvsov, mös med djuren och lyssnade på musik och radio. Tadaa!! Efter två timmar hade mina batterier laddats!
Upp, tog en macka, ut och fixade lite i trädgården. Plockade lite, krattade lite, klippte lite.
In, lagade mat. Åkte och hämtade hundarnas mat från FODAX bilen, hem och lämna den. Till Friskis och körde ett Core pass. Och jag var så stark!!! Orkade massor!! Tala om egoboost!

Efter lite kvällsmat, Antikrundan och en dusch kunde jag konstatera att 3 veckors flitig träning inte påverkat varesig vikten eller måttet. Det tog väl udden av mitt rus, men jag slutar inte för det! Ett mål är ett mål och ett mål ska uppnås.Åh vad glad jag är att jag är tillbaka! Längtar efter en helg i trädgården!

Arbetsrätt

Just nu läser vi arbetsrätt. Anställningens ingående, uppsägning, arbetstider, föräldraledigt mm mm.
Intressant som all juridik, men ganska svårt och rörigt. Kollektivavtalen rubbar alla cirklar och skapar en massa "om", "beror på" och "kanske".

Vi har föreläsning i 1h varje dag, sedan grupparbete med frågor i 1h och sedan diskussion och redovisning i helklass i 1h. Därtill har vi kurslitteratur att läsa. Det är ganska intensivt.

Men vem har sagt att det ska vara enkelt???

Core

Nu har jag hittat min melodi på Friskis, det är passet som heter Core.

Balans, kordination, styrka
Fokus på kroppens kärna
Hög koncentration, man skapar sitt eget motstånd i rörelsernaSkönt med inte allt för mycket hoppis o skuttis och det tar på rätta ställena (träningsvärk i magen o rumpan idag).
På söndag ska jag gå på ett core/spinning pass. Core är ingen konditionsträning så att kombinera med spinning eller jympa är att rekomendera.
Det finns två core pass per vecka och dem tänker jag gå på. Sedan får det bli ett jympa eller spinningpass. Borde bli bra! Tycker redan att jag fått bättre stöd i magen, efter bara två gånger.
Efterlysning,

Min energi har kommit bort, jag saknar den innerligt.
Om du sett den, hör av dig. Ring, messa, mejla eller lägg den i min brevlåda.
Tills dess lägger jag mig raklång på sängen och väntar.

Pust, det var jobbigt att skriva det inlägget.


Feng shui trädgård!

Dags för kurs!
Super duktiga Jannice är i farten igen. Jag har redan anmält mig :)

Hur får man en harmonisk anpassad trädgård, där balans och motsatsförhållanden skapar en trivsam och vacker miljö?
  • Tisdagen den 27 april
  • Kl 18.30- 21.30
  • Kapplöpningsgatan 5A i Helsingborg
  • Pris: 450:- (inkl. mat & dryck)

Bilder: Simplicity
Bild: Simplicity

http://blogg.addsimplicity.se/kurs-feng-shui-tradgard/#Kommentarer


Millennium

Äntligen sänds succefilmerna + extra material på tv!
Missade första delen igår men ska se reprisen. Sjuk sjukt bra, borde ses av alla!


Michael Nyqvist som Mikael Blomkvist och Noomi Rapace som Lisbeth Salander. Foto: Nordisk Film
Läs mer här: http://svt.se/2.120297/millennium?lid=puff_1933397&lpos=lasMer

Hem ljuva hem!

Kom hem från Stockholm igår, sent på kvällen. Det har varit en riktigt intensiv helg. Idag sov jag lite längre än vanligt, åkte på utflykt till Enkla Ting och har nu slappat. SKÖNT! Om en stund ska vi till Anette o Peter på middag. Passar bra när man är trött, att bli bjuden på mat!

På Enkla Ting shoppade jag en Buddha, en svart kruka, ståltråd som rostar, snöre och penséer. Under tiden byggde M om staketet här hemma. Vi var inte helt nöjda med hur det blev, så en liten korrigering behövdes. Mer om det en annan dag!


Suddig bild på nymålade grinden!

Väder!

Igår var det nästan 12 grader hemma! Helt underbart!
Har nog inte varit minusgrader i natt heller, och idag var det strax över 8 grader. VÅR I SIKTE!
Ju längre jag kommer med tåget ju mer snö. Buuu!


Hemma i söderläge!

Mot Stockholm

Nu sitter jag på tåget mot Hufudstaden. Alldeles strax framme i Mjölby. Ca 2 h kvar.
Har en lång stund försökt få olika kanalers webtv att funka. Men det bara hackar och buffrar och blir fel. Så jäkla drygt... Jag känner mig för trött för att läsa. Hade varit perfekt att bara luta sig tillbaka och se några program. Tror att det är något med uppkopplingen, trots att det står utmärkt signal så tror jag att det vandrar lite. Kanske "krockar" mitt mobila med SJ:s trådlösa. Mycket tråkigt vad det än beror på.
Tur att jag har Spotify i mobilen. Pallar inte lyssna på mina medresenärer. Just nu är det Miss Li i lurarna.

Ikväll är det planerat ett restaurangbesök med en gamal kompis, Kristina. Vi ska äta italienskt, visst låter det gott?

Imorgon blir det årsmöte för hela slanten. Tar tåget hem på kvällen.
Hoppas att ni får en skön helg!

Lycka?

Min söta vän K ställde följande fråga på FB:
Hur många känner ni som är lyckliga, riktigt lyckliga i sitt liv? Är ni det själva?
Detta ledde till ganska många inlägg. Tydligen en brännpunkt! Jag blev lite nyfiken på lycka.

Först och främst, jag vet inte hur många jag känner som är verkligt lyckliga. Har en känsla av att många polerar hårt på sin fasad men att det springer råttor bakom ridån på deras estrad, som min vän LW skulle ha sagt. Som kort och gott vill verka väldigt lyckliga.
Sedan känner jag andra som grubblar bort sin lycka.
Ytterligare andra som aldrig stannar upp och känner lycka.
Som JAG ser det. Utifrån mina mått mätt. Men jag vet inte vad lycka är för dem. Jag vet inte vem som är lycklig.

Jag känner två personer som jag misstänker är genuint lyckliga. Som går genom livet med ett leende.
Men jag vet att även de personerna drabbas av livet. För det gör vi ju alla. Man kan inte undgå livet.

Jag blir lycklig av;
Min mans omtanke
Min trädgård, skapa harmoniska miljöer, växtlighet och grönska
Mina djur, deras oförställda kärlek, lekar och upptåg

Jag blir ofta djupt uppfylld av lycka över att få studera i Lund. Det är så vackert, det är så bra, det är så enkelt... Lyckan kommer över mig som en våg. Kittlar i magen och ögonen fylls, ler för mig själv.

Varje gång jag åker förbi vårt hus med bussen tittar jag på det och känner mig stolt och lycklig.

Att lyssna på musik, mina favoriter, sådana som berör, spotify, det gör mig lycklig.

Att se vackra saker, harmoniska inredningar, klok konst, kontraster, balans, det gör mig lycklig.

Att läsa inspirerande böcker gör mig lycklig, när jag inser att jag kan göra precis vad jag vill i hela världen. Jag bestämmer hur långt jag vill gå. Jag sätter upp mina mål. Jag når dem. Jag är fri. Det gör mig lycklig.

Jag känner lycka, tillfredställelse, stolthet, glädje och nyfikenhet varje dag.
Även om inte allt jag gör är roligt.
Även om inte allt jag gör är lätt.
Men jo, jag skulle kalla mig själv lycklig. Och ofta riktigt lycklig. Och alltid lycklig lottad.


Dubbel lycka

Sitt eget sällskap

Tänker ni mycket?
Det gör jag.
Brukar ni tyst gräla på er själva för att ni tänker på vissa saker?
Det gör jag.

När jag skär bröd så får jag bilder och förnimmelser av hur det vore om mina läppar och tunga skars sönder av den mycket vassa brödkniven (iiiii). Då grälar jag på mig själv för att jag tänker så.

När jag åker tåg och ser någon som ser avvikande ut, enligt min mening, så tänker jag att det är synd om dem som inte har någon stil och smak. Då grälar jag på mig själv, de har säkerligen helt medvetet valt att se ut så och det har dom rätt till.

När jag ser gamla tanter som har skägg tänker jag att det är lite äckligt. Sen grälar jag på mig själv och påminner mig om att min farmor har det och att jag älskar henne ändå.

OCH SÅ VIDARE...

Det pågår ett ständigt dividerande i mitt huvud.
Och alltid ett visst mått av juridisk analys.
Händelse.
Min reaktion.
Mitt gräl.
Min analys: Men om X istället... Men om det var en man. Men är det tillåtet, förresten är det ens miljövänligt - man ska välja miljövänliga produkter det säger miljöbalken. Eller var det någon special lag? Lex Specialis går före vanlig lag, det är allmän rättskällelära. Förresten, finns det någon genusperspektiv på detta? Och om man ska jobba i rättsväsendet, då kan man inte ha fördomar, det kan bli helt fel. Man måste vara en nollad person. Fri från intryck och impulser. Men med massa erfarenhet, så man vet vad man pratar om.

Förstår ni att jag, ibland, tröttnar på mitt eget sällskap?

Vår!!I vår trädgård är nästan all snö borta och snödroppar, vintergäck och (ovan) krokus träder i dess ställe.
Det ska även nämnas att 12st tassar tar med sig viss vår in, dvs LERA!

Idag har M tagit ner vår dubbelgrind. Jag ska måla den vit. Tror inte att jag kan hålla mig utan att det blir första lagret färg imorgon. Har köpt pensel, så man slipper stå där med någon gammal styv sak. Kommer bli sååå fint! Bilder to come!

På söndag ska jag träffa en av mina bästisar, Nettan. Vi ska på utflykt till Enkla Ting. Ska titta efter några fina korgar tänkte jag. Kanske något annat smått och gott ;)

Ansiktsbehandling

Imorgon innan passet ska jag och min kära kollega Eleonor byta behandlingar.
Finfint med byteshandel!
Skönt att bli lite fin i huden och fixa fransar och bryn.
Mitt rum på
Face & Body är klart nu, så det är bara att höra av sig för bokning av tider!

Bas puls

Blev det idag.
Tänkte först KiBalance men ville ha mer fart.
Tittade på spinning (hua) men det var fullbokat (otur?!).
Bestämde mig för Core men när jag kom dit var det ombokat, hade jag missat. Så det blev ett fartfullt baspass. Lite svårt med kordinationen men hänger redan med bättre. KUL!

Det är väl ingen hemlighet att jag lätt kan bli fanatisk. Allt eller inget. Och nu är det massa Friskis. Får se hur länge det håller i sig :) Det blir bas puls imorgon också och Core eller Box - båda låter spännande - på torsdag. Sedan är det helg och Stockholms besök = ingen mer träning.

Nytränad II

Det är inte klokt, nytränad igen!
Idag testade jag ett bas pass som var inriktad mot ryggträning, inte så mycket kondition. Tro det eller ej men det kändes ganska lungt!
Det var mycket enklare att komma igång och träna än vad jag trodde. Bara att göra det, slankare midja hägrar :)

Imorgon är jag sugen på att prova detta:
Ki balans
Frigörande, fokuserat och lugnt
Ki balans är ett barfota och frigörande pass. Med sköna och avspända rörelser tränas balans, rörlighet, kroppskännedom, närvaro, avspänning och andning. Övningarna är enkla, naturliga och inspirerade av olika träningstekniker som till exempel Basal kroppskännedom, Grounding, Qigong, Yoga och Pilates. Många övningar för rörlighet, styrka och balans känner vi också igen från F&S  jympa. Musiken är flödande, rytmisk och mjuk och förstärker övningarnas syfte. Ki balans är både en "inre och yttre jympa" där den egna känslan, upplevelsen är viktigare än att göra övningarna exakta. Ki balans ger dig möjligheter att fokusera på din egen upplevelse i kroppen.

Finns så många roliga pass att välja på!

Nörd

Juridik gör dig lätt nördig och alla dina normala vänner kommer att tycka att du är torr och dryg.

Så sant som amen i kyrkan.
Man märker hur folk hajar till och skruvar besvärat på sig när man tillämpar den juridiska metoden vid allahanda vardagliga sysslor.
Bara att bita i sig.


Maidens Blush

Jag ska köpa ros!
Min allra första ros.
Den ska få stå till vänster om dubbeldörren och framför tänkte jag ha lavendel. Lovely!
Men jag behöver hjälp, hur gör man?
Kontaktade
Flora Linnea och fick ett jättebra svar!

Hej Christin,

 

Tack för ditt mail. Vilket fint hus - det passar verkligen perfekt med en ros vid entrén. Jag tänkte direkt på två olika alternativ som jag tror skulle kunna bli bra. Antingen Albarosor t ex Maiden's Blush eller Königin von Dänemark, eller en Portland-ros som heter Jacques Cartier.

 

Maiden's Blush och Königin von Dänemark blir båda ca 1,5 m och bildar vackra buskar, perfekta att odlas som solitärer. De är båda kända sedan början av 1800-talet och passar väl in i historiska miljöer. Dessutom är de lättodlade, skuggtåliga och har fin och stark doft.

De blommar under en period ungefär från slutet av juni till slutet av juli.

 

Jacques Cartier är från 1868 (Frankrike). Det är en av de bästa återblommande gammaldags rosorna. Den blommar i regel från slutet av juni till slutet av juli och därefter med endast korta uppehåll till frosten blir för hård.

 

Busken blir ca 1,5 x 1,2m och den har en stark och mycket behaglig doft.

 

Det låter som du har goda möjligheter att odla rosor. De tycker om lerhaltig och väldränerad jord. Satsa gärna på att plantera i en riktigt bra rosjord (t ex Hasselfors) vid nyplantering. Det lönar sig att skämma bort rosor. Använd gärna väl brunnen kogödsel när du gödslar rosor (finns också på säck hos plantskolor). Det är långsamverkande och du behöver inte vara rädd att det blir för kraftigt och skadar rosen. Lägg en spade gödsel vid basen av plantan. När du sedan vattnar eller det regnar går näringen ned i jorden. Vi rekommenderar att du väntar med att gödsla tills rosen har etablerat sig och börjat växa.

 

Det är viktigt att vattna ordentlig. Det blir ofta väldigt torrt i marken senare under våren. Vattna rejält (det ska bli fuktigt djupt ner i jorden vid plantan så att rötterna söker sig nedåt.

 

Vid beställning av rosor skickar vi med skötselråd. Där står även hur rosor skall beskäras och annat som kan vara bra att känna till.

 

Hoppas att detta är till hjälp när du gör ditt val. Det finns många underbara rosor så det är inte lätt.

 

Lycka till!


Jag fastnade för Maidens Blush!Kök

Tänkte visa er lite bilder från vårt kök. Jag är lite bekväm och har tagit bilderna med min iPhone. Inte superskarpa, hoppas att ni gillar dem ändå.


Kök: Abstrakt IKEA
Vitvaror: Elektrolux
Bord: Blocket
Stolar: Mio
Randig matta: Lagerhaus
Lampa: IKEA
Väggar: Vit puts
Golv: Brickmate black metalic


Bänkskiva: betong (gjutit själva)
Vask: kompis som tillverkat
Blandare: FM Mattson
Tapet: Decor Maison + glasskivaLite ris som ska få slå ut.Mitt favoritthé!


Specialupphängning av micron, med tunna vajrar.


BH-bråk

Idag fick jag nog av det bh-bråk som pågått i min garderob på senaste tid.
Den ena har tyget släppt på och ena hyskan håller på att lossna, en är alldeles för tight, en har töjt sig ojämnt ena kupan större än den andra, en har för små kupor och den jag fick tag i idag var som ett gummiband OCH för liten.

Nä, nu får det räcka tänkte jag efter en dag av "tillrättanden".
Gick in på Lindex och köpte tre stycken på ett bräde.
Nu ska jag elda upp den andra :)
Det är jäkligt skönt med en ny i rätt storlek! Vilket stöd!
Hur sitter din BH?

Tentaresultat

Nu har även Mark o miljörätt resultatet kommit.
Jag blev godkänd :)
Borde vara nöjd men det är jag inte. Inte helt. Var bara två poäng från högre betyg. Mycket vill ha mera... Tänk om jag fått underkänt? Då hade jag nog varit nöjd med det jag fick nu!
Meeen det var ju inte en terminstenta - there is more to come. Bara att satsa ännu hårdare.
Ska dock medge att det känns skönt att inte ha något som släpar längre. Fri som en fågel!

Spinning

Är en företeelse som borde bära varningstext...
Om jag gick på ett bas pass, hur f*n går medel och, ännu värre, INTENSIV till???
Efter två minuter började jag tänka "snälla stanna, snälla stanna" och så fortsatte det i 50minuter till. Då gled jag av cykeln som en liten spagetti. Fick strecha på golvet för att inte dö.

The English garden

Idag köpte jag en underbar engelsk trädgårdstidning, The English garden.
Fantastiskt vackra bilder med mina favoriter - iris, buxbom, vatten, grus, stenar, rost, rosa, blått, frodigt...

minimalist gardencottage garden


Melindas Garden


Tyvärr fungerade inte galleriet när jag gick in, så de allra finaste bilderna kan jag inte dela med mig av. Men klicka in här, verkar finnas mycket matnyttigt! http://www.theenglishgarden.co.uk/

En annons jag fastnade för var från detta företaget: http://www.leanderplantsupports.co.uk/
Rostiga växtstöd! Me love! Jag tror att jag måste beställa från dem! Hör av dig om du är sugen så kan vi dela på frakten!Bloggtips

Bloggar jag gärna läser

Trädgård o växter
http://naturligating.blogspot.com/

Inredning o inspiration
http://www.stilinredningochdesign.blogspot.com/

Gamour o självkänsla
http://gynning.net/

Feng Shui o inredning
http://blogg.addsimplicity.se/

Inredning, pyssel, trädgård o inspiration
http://www.hannashantverk.blogspot.com/

Saknar en bra (mogen....) blogg om kläder, mode, personlig stil. Tips?

Nytränad :)

Det var inte igår jag kunde benämna mig själv så!
Det känns riktigt bra.
Målet är 2-3g/v i 4 månader. Sedan är det sommar och mitt kort är slut. Vid den tiden kommer jag att vilja spendera tiden i trädgården så nytt kort köper jag nog först i september. Låter som en plan. Kan funka!

*Klappar mig själv på axlen och känner mig nöjd och glad*

Solglasögon

Jag hade behövt ett par slipade solglasögon.
Har tidigare köpt på Favoptic och varit mycket nöjd. Ska beställa hem några bågar för prov, det är superenkelt och kostar inget att prova! Själva glasögonen blir också väldigt billiga :-)

Favoptic

http://www.favoptic.com/


Friskis & Svettis

Nu. Smäller. Det.

Har köpt ett fyra månaders träningskort (jympa + spinning) på Friskis o Svettis. Det kostade 750 pix, som hittat!
Har tidigare köpt skor.
Nu finns det ingen återvändo och inga ursäkter! Två gånger i veckan är mitt första mål. Det finns massa spännande saker; yoga, Ki-balans och vanliga pass.Vill du göra mig sällskap?!
http://web.friskissvettis.se/default.aspx?mid=5140


LotteriVi har länge sagt att vi ska gå med i postkodlotteriet. Ska man spela så kan det väl lika gärna ha goda syften och 27 % av intäkterna till Postkodlotteriet går till välgörenhet! Win win!
Nu har jag tecknat oss på en lott.
https://www.postkodlotteriet.se/Hem.htm

Jippie jay!

Fått besked om att omtentan i immaterialrätt var godkänd!
Skönt!

Hoppas att beskedet på mark o miljörätt kommer snart också :-)

En doft av vår!

Nådde mina sinnen när vi varit och handlat ikväll.
Kall, fuktig, jordig och lovande. Akompanjerad av en storslagen solnedgång som gjorde himeln rosa och orange. Ahh, härligt!

Som jag har letat, som jag har väntat. Det är så enkelt, nu vill jag ha dig! Vad kan jag säga, mera? (LW)


Vår nya vy, efter att vi klippt ner oxel och forsythia


Härliga tider!

Idag har vi jobbat i trädgården! Det finns massor att göra. Idag hjälptes vi åt med oxelhäcken. Vi bestämde oss för att klippa ner den till 40 cm för att få den lite mer tät nertill. Vissa plantor var ganska dåliga så det var nog ett bra beslut. Lite kalt nu, men långsiktigt blir det nog bäst :-)


Före (nya grensaxen syns till vänster, inköptes på mässan i Malmö)


Under tiden


Sidenbjörnen och Yllegrisen var så klart med! Tjorven hade dubbla täcken och Nova hade en fleecetröja under tecket för att inte frysa. De tyckte att det var så mysigt och låg och sov helt utslagna i solen. Fler som längtat...

Vi tog även oxelhäcken på baksidan av huset, ingen bild på det nu dock. Den hade ganska många dåliga träd, får se hur det går. Vi ska under våren plantera lite mer oxelhäck så att det blir lite mer enhetligt.

När Mattias var på tippen klippte jag schersminen.

Blir kanske inte några blommor i år, jag klippte den ganska rejält.

Sedan blev jag bjuden på grillad korv och nu känner jag mig ganska mör! 6 timmars kroppsarbete i -1 grader, sol och lite blåst. Hur ska jag må imorgon??

Nu, pizza!!!

Före o efter


Före o efter

Favorit i repris!


Dagen vi fick nycklarna! Nu började en lååång resa! (Jag firade med att bli snyggast på kort någonsin!!)
Tvättstuga i tegeldelen och snickarbod i trädelen. Till sommaren ska jag måla taket.


Beskärning

Vår trädgård försummades ganska kraftigt för att inte säga totalt av den förra ägaren. Vildsådda blommor överallt, två häckar som fullkomligt tappat alla proportioner, massa lönnskott - vissa var faktiskt riktiga träd!

Framsidan av huset såg i sommras ut så här:


Sen jobbade vi lite:


Och efter det har vi jobbat lite till.

Så nu har vi plommonträdet i mitten och lavendel runt om. I rabatten utanför gräset står buxbom, pioner, iris, såpnejlika, stormhatt, daggkåpa och fingerborgsblomma. Alla planterades/flyttades under hösten. Jag är väldigt spänd på att se resultatet!!
Det kommer behövas lite fler växter, tänker mig förgätmigej och kanske stockrosor. Någonstans i trädgården vill jag också ha jätteverbena och lupiner, får se om det blir här.

Idag har jag i alla fall beskurit paradisbusken.
I min bok står det att man ska vara lite försiktig för att det skjuter hejdlöst med nya skott om man tar för mycket. Men det var omöjligt att bara ta lite, den hade så många grenar som skavde mot varandra och som var deformerade. Jag fick ta ca hälften, iiiiiii håll tummarna att det blir bra!

I helgen skar jag ner våra forsythior helt, det fanns inget att välja på - grenarna var u-formade och hade växt fast i marken.

Här under vårkanten ska jag klippa ner lavendel, klematis, schersmin, syrén, ribes, rosenkviten och oxelhäcken. Det ska bli så spännande! *nörd*

Om du saknar en bra beskäringsbok, kolla in denna!
Beskärningsboken
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9127356957

Lycka är...

...att när man är lite hängig komma på att man gömt några chokladkex i skrivbordslådan :)