Lamnat Hue, anlant till Hoi An

Hej vanner!!

Nu ar det mandag kvall 19.51. Jag ar sa trott, vi gick upp vid 7.30 i morse! Och som ni vet lamnade jag inte datorn forran 02.30 igar... Sa nu ar det laggdags!

Pa dagen idag var vi i Imperial City, ett stort omrade byggt for en gammal kejsare :-)
Otroligt tjocka murar och vallgravar i tva omgangar. Fina tempel och vackra skulpturer/statyer. Vi var dar i ca 2 h och akte sedan cyklo i den stadsdel som ligger innan for den forsta muren. Det var mysigt!
Vid 11,30 var vi tillbaka pa hotellet, packade ihop och checkade ut. Kopte lite proviant och akte bussen 13.30. Turen gick genom bergen och naturen var oerhort vacker! Kusten pa ena sidan och berg/djungel pa andra. Inte massa skrap utan orort.
Efter att vi kort nagon timme stannade vi akut och tvattade bussen :)

Vi kom fram till Hoi An 17.40. Har ar mycket renare, mer civiliserat och valigt mysigt. Vi har sett solen for forta gangen!!! Jag fragade nu receptionisten om hur varmt det varit idag och hon sager 25 grader och att det ar 20 grader nu. Vi far se imorgon, ikvall ar det i alla fall varmt. Forsta gangen vi satt ute pa kvallen!!!
Vi at pa ett mysigt stalle vid vattet. 4 glas apelsin juice (farsk naturligtvis) 1 forratt (brod med tomat och vitlok) 2 varmratter (Hotpot, en soppa som kommer in kokandes pa bordet. Den har kol i mitten av grytan och fortsatter koka.) Det blev 195 000 VND. 16 000 VND = 1 $. 1$ = 6,5 SEK. Vi gav dem 200 000 VND :-)

Hoi An ar kant for sina skraddare och det ser lovande ut! Vi har gatt forbi dussintals! I morgon skall vi ta itu med vart uppdrag och aven bestalla lite till oss sjalva. Det ser riktigt fint ut, undra hur priserna ligger.

Den 7 februari ar det nyarsafton och inga bussar gar. Vi tyckte att det var for tidigt att aka till Na Trang pa morgonen den 6 sa vi har bokat oss pa kvallen den 8;e, resan tar 12h. Vi far se hur vi kanner imorgon. Vi hade egentligen velat ha nagon mer dag i Na Trang (sol och bad) men vi maste lamna landet efter totalt 15 dagar. Vi far titta pa det imorgon!

Detta hotellet ar det skabbigaste hittills. Vi betalar 12 $/natt och ingen frukost ingar. Men det ar anda helt ok, vi har bokat 2 natter till att borja med. Har i Hoi An ar det mycket mer turister och vi hor ofta svenskar. Det har vi inte gjort tidigare, mest britter och australiensare.

Vi hoppas att det gar bra for springaren ikvall, antar att forberedelserna redan har borjat. Klockan ar ca 14 hos er.
Fick en rapport fran Tjorven att hon ligger i soffan och myser :-) Gottegrisen! Hon hade gillat det har, massa sopor/matrester att rota i!

Kram till er alla! Hors imorgon!
(Haller tummanra for de stirriga 2;orna! Minns inte hur det var om jag skall vara arlig!)

Eller vad säger du?!
Postat av: Pernilla

Ja man saknar dig allt lite här hemma...men jag kan tala om att jag är grön av avund!!!!
Har mkt på jobbet samt har varit lite krasslig.......trist trist...
Var rädda om er...tänker på er ofta!!!

Kram

2008-02-04 @ 16:27:38
Postat av: Sonny

Hej på Er!

Jättekul att följa era upplevelser, det är inte utan att man längtar, de negativa sakerna till trotts. Du är urbra på att få fram ditt budskap, Christin,kanske dax att fundera på en literär bana framöver. Tänka att sitta lungt och knåpa i hop en bok istället för att "knåda" hela dagarna.
Idag har faktiskt Dumle gått enligt turlista för första gången på en vecka, kanon, men det lovas mer blåsa på onsdag. Rabatten är full av vårblommor så nog börjar vi se "ljusning".
Ha det bäst och sköt om er.

Sonny

2008-02-04 @ 18:55:46
Postat av: Britt-Marie

Datakurs pågång, hör av mig.

2008-02-04 @ 19:31:42
Postat av: Britt-Marie

Hej!Hoppas allt är bra.Det är intressant att följa era äventyr.Du berättar så man nästan tycker att man är med.Hoppas ni får lite bättre väder nu.Här är allt som vanlig.
Nu har Sonny visat mig hur detta fungrar så nu får vi se om jag lyckas.Ha det bra och var rädda om er.Vi hörs. Kram från oss till er båda.

Britt-Marie o Lasse

2008-02-04 @ 19:50:58
Postat av: Anonym

Hej på er båda! Vilka äventyr ni är på, ni har verkligen fått uppleva och sett mycket på kort tid! Måste säga att jag är imponerad av att du orkar prioritera att skriva så flitigt i bloggen! Är jätteroligt att läsa!
I Asmundtorp råder lungnet just nu, vi "små-fixar" lite bara. Håller på att planerar för terassen och fasaden på baksidan. Peters pappa tycker absolut att vi måste fixa framsidan i år... så nu är den diskussionen i full gång också! :-)
Många kramar till er och var rädda om er!
F d Grannski

2008-02-05 @ 12:06:27
Postat av: Katrine

Vilken underhållande och framförallt rolig reseskildring (tack för många skratt). Ni verkar ha det toppenbra, nu är det väl bara värme och sol som saknas men det verkar ju vara på G. Ser fram emot nästa rapport....

Kramisar från Katrine

2008-02-05 @ 19:43:27
Postat av: Doktor Persson

Hoppas att ordinationen skall bota förkylningarna, första gången jag stöter på att den sätter sig i skrivfingret. Se till att krya på er snabbt, vi här hemma måste ju få veta vad ni upplever där nere. Din "rapportering" gör ju på något vis oss som är kvar i regnet och rusket till medresenärer.
/Kramisar

2008-02-05 @ 20:56:28

Säg din mening här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Jag tycker:

Trackback