Sitt eget sällskap

Tänker ni mycket?
Det gör jag.
Brukar ni tyst gräla på er själva för att ni tänker på vissa saker?
Det gör jag.

När jag skär bröd så får jag bilder och förnimmelser av hur det vore om mina läppar och tunga skars sönder av den mycket vassa brödkniven (iiiii). Då grälar jag på mig själv för att jag tänker så.

När jag åker tåg och ser någon som ser avvikande ut, enligt min mening, så tänker jag att det är synd om dem som inte har någon stil och smak. Då grälar jag på mig själv, de har säkerligen helt medvetet valt att se ut så och det har dom rätt till.

När jag ser gamla tanter som har skägg tänker jag att det är lite äckligt. Sen grälar jag på mig själv och påminner mig om att min farmor har det och att jag älskar henne ändå.

OCH SÅ VIDARE...

Det pågår ett ständigt dividerande i mitt huvud.
Och alltid ett visst mått av juridisk analys.
Händelse.
Min reaktion.
Mitt gräl.
Min analys: Men om X istället... Men om det var en man. Men är det tillåtet, förresten är det ens miljövänligt - man ska välja miljövänliga produkter det säger miljöbalken. Eller var det någon special lag? Lex Specialis går före vanlig lag, det är allmän rättskällelära. Förresten, finns det någon genusperspektiv på detta? Och om man ska jobba i rättsväsendet, då kan man inte ha fördomar, det kan bli helt fel. Man måste vara en nollad person. Fri från intryck och impulser. Men med massa erfarenhet, så man vet vad man pratar om.

Förstår ni att jag, ibland, tröttnar på mitt eget sällskap?

Eller vad säger du?!
Postat av: Anonym

Nu har ju inte jag en massa juridiska termer när jag tänker men nog blir jag trött på den ständigt tjattrande apapn i mitt huvud... höll mig vaken halva natten inatt. Dåliga tankar, skärpning!, tänk positivt, snöade in igen på dåligt, skärpning!, tänk om, tänk att det är helt ok, snurra, snurra, snurra...

Hade så gärna önskat att man kunde sätta i ett par öronproppar ibland och bara slippa lyssna på eländet.

2010-03-17 @ 09:46:47

Säg din mening här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Jag tycker:

Trackback